Darius van Driel: 29ste in de Swedish Challenge.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Driel (29ste) beste Nederlander in Swedish Challenge

7 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Drie Nederlanders haalden de cut in de Swedish Challenge. Darius van Driel deed het - ondanks een langzame start (75) in de eerste ronde - het beste met een totaal van -5 en een gedeeld 29ste plaats.

Darius van Driel, Challenge Tour rookie, stond op de laatste dag na elf holes op -3, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 71 (-1) door twee bogeys op 14 en 17.

Wil Besseling liet voor de derde dag op rij een 71 (-1) noteren op de baan van Katrineholms Golfklubb. Zijn totaal van -2 was goed voor een 46ste plaats.

Landgenoot Daan Huizing begon uitstekend aan de slotronde met eagle-birdie. Na een reeks van tien pars volgde nog een birdie om met -4 voor de dag een flinke sprong te maken. Op de volgende twee holes verloor de Soestenaar echter vijf slagen dankzij een double en een triple bogey. De laatste drie holes leverden de professional geen verbetering meer op. Huizing eindigde naast Besseling op de 46ste plaats.

Gastheer en winnaar van de European Tour Race to Dubai in 2008 Robert Karlsson eindigde met -4 op de 36ste plaats. De zege ging na een playoff (drie man eindigden op -12) op de tweede extra hole naar de Fransman Joel Stalter.

Leaderboard.

Order of merit.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}