Winnaar Anthony Wall: ‘Het voelt geweldig – ik ben onbeschrijfelijk blij’
Beeld: Golfsupport.nl

Wall wint Paul Lawrie Match Play

7 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Anthony Wall won zondag in de finale van Alex Noren voor de matchplaytitel in het Aberdeen Asset Management Paul Lawrie Match Play.

Het heeft aardig wat tijd gekost voordat Anthony Wall zijn tweede zege op de European Tour kon vieren. Zondagmiddag was het zover. Om precies te zijn 16 jaar en 204 dagen later. Een record op de European Tour.

De Engelsman won op de baan van Archerfield Links met 1 up van Alexander Noren, die een paar weken geleden al in Schotland won.

Noren stond 2 up na twee holes maar Wall knokte snel terug en stond na de zesde weer gelijk. Op de par-5 elfde kwam Wall voor het eerst voor te staan en hij hield deze voorsprong vast tot en met de laatste hole, waar Noren een birdie voor de verlenging miste.  

‘Het voelt geweldig – ik ben onbeschrijfelijk blij’, zei Wall. ‘Ik vroeg me af of het ooit nog een keer ging gebeuren. Ik ben vooral heel erg blij voor mijn ouders - zij hebben er zoveel voor gedaan toen ik jong was. Ik heb twee kinderen die graag hun vader zien winnen, ik ben sprakeloos, het is fenomenaal.’

James Morrison won de derde prijs met een zege van 4&2 op Oliver Fisher. 

Uitslag.

Race to Dubai.

VIDEO: Hoogtepunten Ziggo Sport Golf

Loading the player...
}