Davey Porsius
Davey Porsius
Beeld: Golfsupport.nl

Nieuwe leiders na dag 2 Noordwijkse Jeugd Open

5 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Na een zware eerste ronde van het Noordwijkse Jeugd Open waren de condities op donderdag iets makkelijker. Minder wind en iets vriendelijker pinposities op de baan van de Noordwijkse vertaalden zich in lagere scores.

Met een ronde van 73 slagen (+1) had Davey Porsius de beste score van de dag. Een van de andere hoogtepunten op donderdag was een bijna-albatros van Gijs van Herwaarden; zijn afslag op de par-4 15de eindigde binnen 50 cm van de hole. 

Na twee ronden gaan Remco Zinken en Timo Thans aan de leiding met +13. Op één slag volgt Severiano Prins. 

Bij de meisjes pakte Lauren Holmey – recent winnares van het NK t/m 18 jaar – de leiding. Met een 79 (+7) speelde ze de beste ronde van de dag. Daphne van Houten en Chantal Paassen volgen op twee slagen. 

Nieuw dit jaar was de ‘Fastest Round of Golf’ waarmee de tweede dag feestelijk is afsloten. Het winnende team speelde hole 18 van de Noordwijkse vanaf de damestee in een tijd van 31 seconden. De namen van de winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op vrijdag.

Vrijdag starten de eerste flights om 7:30 uur. Meer informatie: noordwijksejeugdopen.nl. Scores: livegolfscoring.eu (de wedstrijdcode is NJO2016).