Het golftheater van Le Golf National, gastheer van de Ryder Cup in 2018.
Beeld: Golfsupport.nl

GOLF.NL trending: McIlroy zegt af voor WGC en 'Beef' viert feestje

25 april 2016 Redactie GOLF.NL
Wat speelt er in de golfwereld? Waar praat iedereen over, wat zijn opmerkelijke gebeurtenissen? In GOLF.NL Trending houden we je op de hoogte.

Rory McIlroy zegt af voor WGC-Bridgestone Invitational

De Noord-Ierse nummer 3 van de wereld maakte maandag bekend dat hij heeft gekozen voor het Frans Open, en dus het World Golf Championship-Bridgestone Invitational in dezelfde week laat schieten. McIlroy won het Bridgestone in 2014 en kon vorig jaar door zijn 'voetbalongeluk' zijn titel niet verdedigen. McIlroy speelde het Frans Open voor het laatst in 2010.

'Le Golf National is misschien niet een pure links, maar het is een traditionele, harde en snelle baan, en kan zorgen voor moeilijk speelcondities. Het is een geweldige test, en ik denk dat ik met dit toernooi in Europa de beste voorbereiding heb op het (Brits) Open op Troon.' aldus McIlroy.

Door de Olympische Spelen zag de PGA Tour zich genoodzaakt om een van de grootste toernooien, dat normaal altijd een week voor het PGA Championship wordt gespeeld, te verplaatsen naar 30 juni tot 3 juli, de week van de 100ste editie van het Frans Open op Le Golf National. De Europese Tour besloot op haar beurt om het World Golf Championship van haar kalender te schrappen en de Europese Tour-leden die voor het Bridgestone kiezen niet te belonen met punten voor de Race to Dubai en de Ryder Cup.

Henrik Stenson heeft ook al aangegeven niet te spelen in het Bridgestone, maar slaat het Frans Open ook over. De Zweed kiest voor een week rust. Na het Frans Open, het oudste nationale open van continentaal Europa, staat het Schots en het Open op het programma.

Andrew 'Beef' Johnston viert feest

Andrew Johnston is een man van zijn woord. Kort na zijn overwinning in het Spaans Open zei de Engelsman: "I can't wait to get back to North Mid, get hammered and see my mom and brother and spend time with them and just celebrate.' En zo geschiedde:

Wind helpt een handje

Tijdens de laatste ronde van het LPGA Swinging Skirts in San Francisco kreeg Shanshan Feng hulp uit onverwachte hoek.

}