Mike Toorop Romy Meekers
Een van de laatste belangrijke titels van het jaar ging naar Mike Toorop en Romy Meekers.
Beeld: Fred Thomas

Meekers en Toorop winnen NK Matchplay Junioren

29 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op Golfclub Cromstrijen waren Romy Meekers en Mike Toorop afgelopen weekend de beste spelers in het NK Matchplay voor junioren.

Voor golfers geboren op of na 1 januari 1994 was het een belangrijk weekend. Op Golfclub Cromstrijen, even ten zuiden van Rotterdam, werd het Nationaal Matchplay Kampioenschap Junioren gespeeld. 

Bij de meisjes ging de titel naar Romy Meekers. De 18-jarige speelster van Amelisweerd had in de eerste ronde en in de kwartfinale niet al te veel moeite met Lizzy Peeters en Chantal Paassen, beiden moesten er met 4&3 aan geloven.

In de halve finale bleek Ileen Domela Nieuwenhuis echter een geduchte concurrent. Na een spannende partij trok Meekers op de laatste hole met 2 up toch aan het langste eind. 

In de finale moest Meekers het opnemen tegen een andere topamateur. Zhen Bontan had zich geplaatst door in de halve finale met 8&6 de vloer aan te vegen met Floor Sinke. De speelster van De Pan moest het in de finale echter nipt afleggen tegen Meekers, die met 2&1 won.

Bij de jongens was Mike Toorop de beste. De 16-jarige Toorop moest direct in de eerste ronde aan de bak tegen Bruce Lancaster, die hij met 2 up versloeg. Daarna moest Jerry Ji er in de kwartfinale er met 3&1 aan geloven. In de halve finale was het weer pittig voor Toorop in zijn partij tegen Maarten van Mourik, maar wederom trok de speler van de Westfriese GC met 1 up aan het langste eind. 

In de finale wachtte Nordin van Tilburg. De speler van de Wouwse Plantage had zich met zeges op Mats Markovits (4&3), Kiet van der Weele (2 up) en Peter Melching (1 up) voor de eindstrijd geplaatst. De finale was een zeer spannende, die door Toorop pas op de 19de hole werd gewonnen.

Uitslagen meisjes

Uitslagen jongens

Lees meer over

Amateurs