Team Handigolf
Team Handigolf

Elf golfbanen ‘Vrienden van’ Team Handigolf

18 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Al elf banen zijn ‘Vrienden van’ Team Handigolf geworden. Dit team bestaat uit spelers met een fysieke beperking die meespelen in de top van de European Disabled Tour.

Het gaat om de banen en clubs Golfcentrum Amsteldijk, Golfbaan Bentwoud, Zaanse Golfclub, Haarlemmermeerse Golfclub, Noordwijkse Golfclub, Heemskerkse  Golfclub, De Purmer ,Westerpark, Golfbaan Dirkshorn, Golfclub Zeewolde en Golfclub Houtrak. De banen stellen twee maal per jaar twee starttijden beschikbaar voor trainingen van Team Handigolf.

Team Handigolf speelt op maandagen 18 holes. Zo’n 25 golfbanen in het westen van het land zijn benaderd om ‘Vrienden van’ te worden en er hebben dus al 11 banen ja gezegd. Het streven is 15 tot 20 ‘Vrienden’.

Team Handigolf is afgelopen zomer opgericht en bestaat uit spelers uit het westen van het land met een fysieke beperking. Ze spelen allemaal op de European Disabled Tour, zowel in de algemene strokeplay-categorie als in de eigen disability-categorie. Het team bestaat nu uit vijf leden en zal maximaal acht spelers gaan tellen. Vier van de huidige leden maken ook deel uit van de selectie van de NGF.

Team Handigolf bestaat nu uit:

Hans van Elven (hcp 6,4) 

Jurgen Boon (hcp 18,3)

Martijn Wijsman (hcp 11,0)

Frans Harmsen (hcp 12,7)                                                          

Tineke Loogman (hcp 8,6)

Niet ieder Nederlands talent komt in aanmerking om toe te treden tot Team Handigolf, zeggen de initiatiefnemers: ‘Er wordt tijd en inzet verwacht en men moet in het team passen. Daarnaast worden spelers ook getoetst op techniek, fysiek en mentale gesteldheid.’

Het team heeft ook een aantal partners. Golfcentrum Amsteldijk helpt mee om de ambitie van deze spelers de ruimte te geven en biedt de mogelijkheid tot onbeperkt trainen op haar trainingscentrum. Tevens kan het team onbeperkt gebruik maken van de 9-holes baan van Golfcentrum Amsteldijk. 

Het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf (Fonds NGG) ondersteunt het team met materialen en huurt daar waar nodig expertise in voor trainingen. Wilson ondersteunt het team met sponsoring van verschillende golfmaterialen.

Meer informatie: handigolf.nl/team-handigolf.

}