Veel blije gezichten tijdens de finale van het NGF Familie Golftoernooi 2015.
Beeld: NGF
De winnaars van het NGF Familie Golftoernooi 2015: vader en zoon Veldman.
Beeld: NGF
Een steuntje in de rug voor opa en oma.
Beeld: NGF
NGF Familie Golftoernooi 2015.
Beeld: NGF
Ook voor de kinderen was er genoeg te beleven op Amelisweerd.
Beeld: NGF
Na de prijsuitreiking waren er voor iedereen heerlijke hamburgers.
Beeld: NGF

Veldmans winnen NGF Familie Golftoernooi

7 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Op de Utrechtse Golfclub Amelisweerd is op zondag 4 oktober de finale gespeeld van het NGF Familie Golftoernooi 2015.

Op een zonovergoten dag kwamen ruim 40 koppels in verschillende categorieën in actie. Zij hadden zich voor de finale geplaatst door het familiegolftoernooi op hun eigen club te winnen. 

Een deel van de koppels speelde mee in de bruto stableford-wedstrijd op de 18-holes baan en andere koppels speelden eveneens een bruto stableford-wedstrijd, maar dan op de par-3 baan van Amelisweerd.

De winnaars van de lange-baanwedstrijd werden vader Walfried en zoon Nick Veldman van de Eindhovensche Golf met 30 stablefordpunten. Vader Hein en zoon Norbert van Linde van Golfclub Kromme Rijn hadden ook 30 stablefordpunten, maar werden op basis van een minder goede tweede negen holes tweede. De familie Hink van Golfclub Dirkshorn werd derde met 29 stablefordpunten.

Dit jaar werd ook een finale gespeeld voor alle deelnemers op de par-3 banen. Een nieuw initiatief waardoor er nog meer mensen kunnen meespelen en er meer geld wordt opgehaald voor het goede doel. 

De winnaars van de par-3 finale werden Frans en Jacqueline van Leeuwen, die spelen op Shortgolf Vereniging Flevoland. Ed en Thom van der Sluijs van Golfclub de Haverleij werden tweede en de familie Van den Hoek, leden van Golfclub Olympus, werden derde.

NGF-directeur Jeroen Stevens gaf aan hoe belangrijk familiegolf voor de NGF is: 'Golf is een van de weinige sporten die je samen kunt doen, ongeacht je spelniveau. Het is mooi dat je samen met je gezin of familie sportief buiten bezig kunt zijn en het is een mooie manier om golfers meer aan hun sport te binden. Enige tijd terug hebben we het ouder-kind-toernooi omgedoopt in het familietoernooi. Op die manier willen we graag dat clubs ook meer in familiegolf gaan denken, het belang zien van families aan zich binden. Het Liliane Fonds is een mooi doel dat kinderen met een handicap in arme landen helpt. Dat we hun met dit toernooi in hun missie kunnen steunen is helemaal geweldig.'

Neary

Zoals bij bijna elke wedstrijd werd ook gespeeld om de neary en de longest drive. Op de par-3 baan liet de 12-jarige Daphne van Son van Golfclub de Haverleij er geen twijfel over bestaan voor wie de neary zou zijn. Op de 82 meter lange par-3 achtste hole sloeg zij haar bal er in een keer in voor een hole-in-one. Omdat er op de par-3 baan geen longest drive was, ging de andere neary (op hole 1) naar Jacqueline van Leeuwen.

Op de 18-holes baan ging de neary naar Jolmer de Haas van de Amsterdamse Golfclub. De longest drive werd geslagen door Floris Berkhout van Amsterdam Old Course. Bij de dames was de longest voor Michelle Wouters van Golfclub Cromstrijen.

Goede doel

De jaarlijks terugkerende wedstrijd stond in het teken van een goed doel: het Liliane Fonds. Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken ze kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

In totaal werd bij de voorrondes op 94 deelnemende verenigingen een flink bedrag ingezameld voor het Liliane Fonds. In december wordt tijdens de Golf Awards de hoogte van het bedrag bekend gemaakt.

Uitslagen 18-holes wedstrijd.

Uitslagen par-3 wedstrijd.

}