De liefde voor birdies

5 november 2015 NGF
Als golfer wil je natuurlijk altijd een sportieve prestatie leveren, maar lopend naar de volgende slag heb je voldoende tijd om na te denken en te genieten van de omgeving. Een omgeving die steeds anders kan zijn, door de locatie of door seizoenen.

Elke golfbaan is uniek en heeft zijn eigen natuur. En daar horen ook vogels bij. Vogels vervullen een belangrijke rol. Zowel biologisch als sociaal en cultureel en vogels geven ons golfers plezier en inspiratie. Ze gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van onze leefomgeving. Gaat het goed met de vogels, dan gaat het goed met de natuur.

Goed baanbeheer is daarom van groot belang om de habitat van vogels te handhaven en deze verder te ontwikkelen. Door deze verantwoordelijkheid op zich te nemen, positioneert de golfsport zich wederom als een groene sport. Het belang van dit project is zo groot dat The Royal & Ancient (R&A, de overkoepelende en regelgevende organisatie voor de gehele golfsport) heeft toegezegd om deze samenwerking als best practice te gebruiken in Europa.

Houdt u ook van vogels en natuur? 

Committed to Birds

Het programma Committed to Birds is gericht op golfbaanbeheerders en clubs en heeft als doel de bewustwording en het belang van natuur en vogels op de baan te vergroten, bij zowel banen als golfers, waardoor er een duurzame vogelhabitat ontwikkeld kan worden. Het beheer van een golfbaan vraagt naast aandacht voor de speelkwaliteit ook om zorg voor de natuur. Hiervoor werkt de NGF samen met Vogelbescherming Nederland. Vogelbescherming Nederland: “Wij zijn blij met de samenwerking met de NGF om meer duurzame golfbanen te realiseren met een positief effect op vogels en natuur.”

Meer weten over vogels?

Houdt u ook van vogels en natuur? Bestel dan als club of als golfer het magazine Vogels dichterbij van Vogelbescherming Nederland. Vol met aanwijzingen om de bekendste vogels te herkennen, handige voedertips, tuinadvies, verrekijkers uitgelicht en de allerleukste vogelcadeaus! Kortom, een heerlijk blad om te bewaren en te delen. Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine

}