Beeld: Sytse Schouwstra

Een sprookjesnachtwedstrijd

2 november 2015 Redactie GOLF.NL
Je hebt nachtwedstrijden met verlichte ballen en vlaggen en je hebt nachtgolfwedstrijden zoals afgelopen weekend gehouden op Terschelling, op een tijdelijk verlichte baan.

Op Terschelling ligt op het terrein van Camping De Kooi een officieel door de NGF ingemeten par-3 baan (qualifying voor handicap 54 tot 36). De baan wordt gebruikt in de winter, na de kampeermaanden.

Op 31 oktober is op deze baan een nachtwedstrijd gehouden die afweek van een gewone nachtwedstrijd. Gerrit-Jan Moes, de baaneigenaar van De Kooi, had de volledige baan in het licht gezet (bekijk de foto's boven en onder dit artikel). Met name de greens waren feestelijk verlicht in allerlei kleuren. De fairways, vlaggen en greens werden aangegeven met lichtgevende breekstaafjes en natuurlijk werd met lichtgevende ballen gespeeld.

‘Ik overdrijf echt niet wanneer ik zeg dat iedereen die hier gespeeld heeft zich in een sprookje waande en de vrolijkheid er vanaf straalde’, aldus Moes die volgens eigen zeggen ‘niet alleen golffanaat maar ook lichttechnicus is’.

Golfbanen die interesse hebben in een feestelijk verlichte baan voor een nachtwedstrijd kunnen bij Moes terecht. ‘Door de komst van professionele LED verlichting is het qua stroom op elke baan te realiseren’, aldus de baaneigenaar.

Meer informatie: campingdekooi.nlgolfclubterschelling.com.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}