Regthuys
Het clubhuis op Golfbaan Regthuys

Golfvereniging Regthuys bestaat 10 jaar

26 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Golfvereniging Regthuys in Noord-Holland viert in mei het tweede lustrum, onder meer met een golfmarathon.

In het voorjaar van 2005 is de Golfvereniging Regthuys opgericht. De golfbaan in Winkel was nog in aanleg. Op de eerste negen holes zou een jaar later gespeeld kunnen worden. 

Binnen een paar maanden na de oprichting van de vereniging waren er al zo’n 100 leden. Nu telt Golfvereniging Regthuys rond de 450 leden. Het tweede lustrum wordt nu, in de laatste week van mei, uitbundig gevierd.

De jubileumcommissie heeft een tweedaagse golfmarathon georganiseerd die op dinsdag 26 en woensdag 27 mei wordt gespeeld. Een golfer kan twee dagen zijn spel vijf keer per dag proberen te verbeteren. Er zijn al aanmeldingen van golfers die op een dag 45 holes willen spelen.

Aanstaande zaterdag wordt een 18-holes wedstrijd gespeeld die gevolgd wordt door een feestavond in het clubhuis. Op zondag worden de holes tegengesteld gespeeld in een cross country-wedstrijd met vier ‘par-10 jubileumholes’.  Als promotie van de vereniging is er op vrijdag een wedstrijd 'Vriendje voor een Tientje'. Ieder lid mag iemand van buiten de vereniging uitnodigen om voor een 10 euro een 9-holes ronde te spelen.

Dijk en Tulpen

De vereniging speelt op Golfbaan Regthuys. Veel golfers worden verrast door deze baan die bestaat uit negen holes met de naam Tulpenlus en negen holes met de naam Dijklus, vernoemd naar de Westfriese Omringdijk. Een van de holes ligt in een miniatuur Omringdijk die vanaf de Westfriese Omringdijk goed te zien is. De Tulpenlus heeft drie glooiende holes, een green in de vorm van een tulp en een bunker die op een kroon lijkt. Regthuys ligt in het zuidelijkste puntje van de gemeente Hollands Kroon en is een van de Kanjers van de Westfriese Omringdijk.

Kanjers van de dijk

Een aantal unieke Westfriese locaties zijn uitgeroepen tot ‘Kanjer’ van de dijk. Het zijn ultieme pleisterplaatsen die een mooi uitzicht bieden op de Westfriese Omringdijk, op het oude land binnen de dijk en op het polderlandschap dat  buiten de vroegere zeedijk ligt. De Westfriese Omringdijk is al meer dan 700 jaar oud. De Kanjers van de dijk zijn enthousiaste en succesvolle cultuurhistorische ondernemers die het verhaal van Westfriesland en de Omringdijk promoten, zo ook Golf- en Countryclub Regthuys in Winkel.

Meer informatie: golfverenigingregthuys.nl

Lees meer over

Banen Clubs