Haarlemmermeersche
Een voor de opening versierde afslagplaats

Cruquius-baan Haarlemmermeersche vernieuwd

10 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Op zaterdag is de vernieuwde Cruquius-baan (9 holes) van de Haarlemmermeersche Golfclub geopend.

Wethouder Adam Elzakalai (van sport van de gemeente Haarlemmermeer) opende de Cruquius-baan van de Haarlemmermeersche Golfclub onder grote belangstelling van leden, greenkeepers, bouwers, en vertegenwoordigers van collegagolfbanen.

De wethouder sloeg, met windkracht 7 tegen, een bal naar de vernieuwde green van hole 3. Voorafgaand aan die openingshandeling gaf hij aan heel blij te zijn dat er zich binnen de Haarlemmermeer zo’n mooi golfcomplex bevindt en dat de club ook in deze tijd blijft investeren om het complex op topniveau te houden.

De Haarlemmermeersche Golfclub heeft ongeveer 1300 actieve leden in de leeftijdscategorie 25 tot en met 93 jaar en een grote groep jeugdleden. De club biedt nog ruimte aan nieuwe leden. Daarnaast trekt de golfclub jaarlijks veel greenfeespelers en mensen die aan golfevenementen deelnemen.

Clubhuis gerenoveerd

De club heeft niet alleen de Cruquius-baan vernieuwd maar ook een deel van het clubhuis verbouwd. Voorzitter Robert van Riessen gaf zaterdag een toelichting. Als eerste stap is vorig voorjaar de entree met de golfshop gemoderniseerd. Dit jaar is de dameskleedkamer verplaatst en volledig naar de eisen van deze tijd gebracht. De vrijgevallen ruimte is nu ingericht met lockers zodat nog meer leden hun golfuitrusting op de club kunnen stallen.

Mevrouw Frieda Uittenbogaard en twee van de oudste leden van de club, Jan de Jong (92) en Joop van Vliet (90), namen een nieuwe lift in gebruik. Hiermee kunnen leden, gasten en bezoekers van de Haarlemmermeersche voor wie het traplopen moeilijk wordt toch gebruik maken van het restaurant en terras op de eerste verdieping.

De Haarlemmermeersche Golfclub beslaat ongeveer 80 hectare en telt drie keer negen wedstrijdholes (Cruquius, Leeghwater en Lynden) en een 9 holes par-3 parcours (Bolstra). De oefenfaciliteiten bestaan uit een driving range en putting- en chippinggreens. De golfacademie met telt vier professionals. Het is een van de grootste golfcomplexen in de regio.

Meer informatie: haarlemmermeerschegolfclub.nl.

Lees meer over

Banen Clubs