Noelle Beijer deed het uitstekend op de tweede dag van het NK Strokeplay 2015.
Beeld: Golfsupport.nl
Dreigende luchten boven De Hoge Kleij.

Beijer leidt NK Strokeplay, herentoernooi ingekort

5 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Met een uitstekende tweede ronde van +1 nam Noƫlle Beijer de leiding in het klassement over van Dewi Weber en Myrte Eikenaar.

Makkelijk was het niet in de tweede ronde van het NK Strokeplay 2015. Waar er in Nederland normaal over het slechte weer wordt geklaagd, was het in Leusden vooral de verzengende hitte die de spelers parten speelde. Gezien de vroege starttijden van de dames, kwamen zij er nog goed vanaf, want later op de dag het kwik steeg tot 31 graden.

Na de eerste ronde was de leiding op de perfect geprepareerde baan van Golfclub de Hoge Kleij bij de dames in handen van twee speelsters. Myrte Eikenaar en Dewi Weber speelden samen en leverden beiden een 74 (+2) in. 

Op de tweede dag was er voor Eikenaar en Weber weer dezelfde score; 77 slagen dit keer. Ze vielen daarmee terug naar de gedeeld derde plek.

De tweede plaats wordt ingenomen door Roos Haarman. Haarman - die vorig jaar veel successen boekte - voegde aan haar 75 uit de eerste ronde een 74 toe. Haarman heeft in het klassement met een score van +5 een slag achterstand op de eerste plaats.

Die leiding is in handen van Noëlle Beijer. De 18-jarige speelster van de Noordwijkse werd onlangs kampioen met haar team in de hoofdklasse van de NGF Competitie en heeft nog steeds de goede vorm.

Beijer heeft met een ronde 70 (-2) het baanrecord bij de vrouwen in handen op De Hoge Kleij en komt met scores van 75 en 73 steeds meer in de buurt van die score. Bekijk voor een uitgebreide reactie van Noëlle Beijer de video bovenaan dit bericht.

Onweer

Bij de mannen is het nog niet duidelijk wie er na 36 holes bovenaan staat. Om 18.10 uur liet wedstrijdleider Theo den Tex de toeter horen om de wedstrijd stil te leggen. 'Vanwege de dreiging van onweer hebben we alle spelers uit de baan gehaald. Met het oog op het nog slechtere weer willen we geen risico's nemen', aldus Den Tex.

Er is al wel enige tekening zichtbaar. Na negen holes in de tweede ronde staat Jelle Zaanen nog altijd bovenaan. De leider na de eerste ronde is in zijn tweede ronde -1 na negen holes en heeft met -3 totaal een voorsprong van een slag op Lars Keunen, die -2 was na negen holes.

Na beraad werd besloten dat er vrijdag niet meer zou worden gespeeld. Zaterdagochtend komen de dames terug voor - zoals gepland - 36 holes en spelen de heren - nadat de tweede ronde is voltooid - nog 18 holes.

LET OP

Een melding voor heren die hun 2de ronde nog af moeten maken: Zorg dat je 08.00 uur speelklaar bent bij je bal. Wees dus op tijd aanwezig! 

Leaderboard Dames

Leaderboard Heren


Lees meer over

Amateurs NGF Topgolf