NK LOngdrive

NK Longdrive op Brunssummerheide

8 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Op zondag 6 september 2015 is Golf-Residentie Brunssummerheide gastheer van het Kembit Open NK Longdrive.

Het is het vierde Nederlandse Kampioenschap Longdrive sinds de herinvoering in 2012. Een internationaal deelnemersveld, onder wie voormalig wereldkampioen Joe Miller, zal proberen de golfbal zo ver mogelijk slaan. Toeschouwers zijn vanaf 13 uur van harte welkom om de prestaties van de longdrivers te aanschouwen. De toegang is gratis.

Longdrive-wedstrijden

Wereldwijd worden er verschillende longdrive-evenementen georganiseerd. De wereldkampioenschappen vinden jaarlijks plaats in Las Vegas. Voormalig wereldkampioen Joe Miller won daar met een ongelooflijke afstand van 469 yards (428 meter) $150.000.

In Europa bestond er tussen 2006 en 2009 een Europese longdrivetour, die werd georganiseerd door Euro Longdrivers. Het huidige Nederlands longdriverecord staat op 381 meter, op het WK in 2010 in Las Vegas geslagen door de Limburger Stef Gresel.

Redline Golf heeft in 2012 samen met Stef Gresel de draad opgepakt en het NK Longdrive nieuw leven ingeblazen.

Sindsdien zijn deze NK’s gehouden:

2012    Redline NK Longdrive op Land van Thorn; winnaar Stef Gresel met 320 meter.  

2013    Redline NK Longdrive op Amsterdam International; winnaar Stef Gresel met 273 meter in barre weersomstandigheden.

2014    Kembit NK Longdrive op Golf-Residentie Brunssummerheide; winnaar Sven Korver met 309 meter, Stef Gresel werd tweede met 305 meter.

De vierde editie wordt mede mogelijk gemaakt door Kembit, Golf-Residentie Brunssummerheide, Destination Golf (de golfschool gevestigd op Brunssummerheide) en MultiCopy Parkstad.

Meer informatie: nklongdrive.nl.

Longdriving in Amsterdam

Eerder berichtten we op GOLF.NL dat de Volvik Long Drivers European Tour (LDET) dit jaar voor het eerst Nederland bezoekt. Lees hier meer.


}