Trump

Ook Trumps banen onder vuur

11 december 2015 Redactie GOLF.NL
Donald Trump ligt in de hele wereld onder vuur sinds zijn uitspraak op maandag dat Amerika moslims tijdelijk de toegang zou moeten ontzeggen. Ook de golfbanen van de Amerikaanse presidentskandidaat liggen nu onder vuur.

Veel politici en organisaties hebben de uitspraak van Trump veroordeeld. En er zijn andere soorten van protest, zoals een online petitie om Trump de toegang te ontzeggen tot Groot-Brittannië. Meer dan een half miljoen mensen hebben de petitie al ondertekend en bij 100.000 wordt een petitie in het parlement behandeld. Hackerscollectief Anonymous heeft een offensief op de presidentskandidaat aangekondigd om zijn campagne te verstoren.

Miljonair Trump krijgt nu ook problemen met zakenpartners. Hij heeft zijn naam verbonden aan een nieuwe golfbaan in Dubai van Damac Properties, maar dit bedrijf heeft vrijdag de letters TRUMP verwijderd van een muur. Ook is een reclamedoek met foto’s van Trump verwijderd. Damac Properties wil niet reageren op vragen van Amerikaanse persbureaus.

Bij de baan ‘Trump International Golf Club, Dubai’ was zijn naam ook verwijderd, vermoedelijk door tegenstanders van de zakenman, maar de Trump Organization heeft de schade alweer hersteld.

De Schotse politicus Patrick Harvie heeft opgeroepen tot een boycot van Trumps banen en hotels in zijn land. Trump heeft in een Schotse krant al antwoord gegeven; hij zegt dat Britse politici hem zouden moeten bedanken voor zijn investeringen en niet moeten toegeven aan politiek correct gedrag.

Trump is zijn Schotse eretitel ‘business ambassador to Scotland’ al kwijt en GlobalScot, een business network, heeft aangekondigd dat hij niet langer tot de groep behoort.

Trumps moeder komt uit Schotland en de zakenman heeft bij de Schotse stad Aberdeen Trump International Golf Links laten aanleggen. De baan is gastheer van het Scottish Open 2017, 2019 en 2020. De Amerikaan kocht daarna Turnberry, de baan die in 2009 nog gastheer was van het Brits Open en nu Trump Turnberry heet.

Grote toernooien op Trump-banen

De PGA Tour, PGA of America, USGA en European Tour hebben nog niets van zich laten horen. De organisaties hebben wedstrijden op Trump-banen (Schots Open op Aberdeen, het WGC-Cadillac Championship op Doral en het U.S. Women's Open 2017 en het PGA Championship 2022 op Bedminster).

De PGA of America heeft wel eerdere uitspraken van Trump veroordeeld - uitspraken over Hispanics - en de Grand Slam of Golf weggehaald van Trumps baan in Los Angeles.

Naschrift 13 december: The Independent meldt dat de R&A het Brits Open niet op Turnberry organiseert, maar er is nog geen officiële bevestiging van de organisator van The Open.

Golf.com schrijft dat de PGA Tour gaat kijken naar andere banen na het toernooi in 2016 op Doral. 

In The Telegraph zegt een woordvoerder van de European Tour dat er nagedacht wordt over de baan voor het Schots Open.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}