Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: LET

Besseling en Van Dam in Nationaal Open

13 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Met Wil Besseling en Anne van Dam maar ook Jurrian van der Vaart, Inder van Weerelt en Ralph Miller heeft het Nationaal Open van 2015 een aantal sterke deelnemers.

Het Nationaal Open wordt volgende week gespeeld op de Hilversumsche GC. Op dinsdag 18 augustus 2015 is de pro-am, van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 wordt het 72-holes strokeplay kampioenschap gespeeld. 

De Hilversumsche Golf Club is er trots op dat het Nationaal Open voor het eerst sinds 2007 weer op de baan in Hilversum gespeeld wordt. ‘De baan ligt er, dankzij het harde werk van hoofdgreenkeeper Adjan Verploegh en zijn team, prachtig bij,’ zegt Annick Schreuder, namens de Hilversumsche organisator van het toernooi, ‘en de vrijwilligers zijn klaar om er een mooi en gezellig toernooi van te maken.’ 

‘Het deelnemersveld is geweldig dit jaar’, aldus Schreuder. ‘Want naast topprofessionals als Anne van Dam, Ralph Miller en Jurrian van de Vaart komen ook de beste amateurs van Nederland, onder wie Seve Prins, onlangs nog winnaar van het Noordwijk Jeugd Open.’ 

De toegang tot het toernooi is gratis. De Hilversumsche verzoekt belangstellenden wel om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Schreuder: ‘Parkeerplaatsen, zeker op woensdag en donderdag, zijn maar beperkt beschikbaar.’

Nationaal Open

Het Nationaal Open is na het KLM Open het belangrijkste golftoernooi in Nederland. Elk jaar doen de beste amateurs en de beste pro’s mee, maar meestal met uitzondering van de pro’s die op de European Tour, Ladies  European Tour en Challenge Tour spelen.

Maar het Nationaal Open 2015 past wel in de agenda van Ladies European Tour-debutant Anne van Dam en Challenge Tour-speler Wil Besseling. Jurrian van der Vaart, die dit seizoen op de Alps Tour speelt, kan ook starten op de Hilversumsche. 

Er doen in totaal ruim 120 spelers mee van wie ongeveer dertig vrouwen. Vorig jaar op de Koninklijke Haagsche won een pro bij de mannen (Ralph Miller) en een amateur bij de vrouwen (Roos Haarman).

Het Nationaal Open werd in 1929 voor het eerste gespeeld. Sinds 2002 is het Open ook een kampioenschap voor vrouwen.

Recente oud-winnaars zijn Joost Luiten, Inder van Weerelt, Daan Huizing, Floris de Vries, Wil Besseling, Christel Boeljon (twee keer), Dewi Weber, Myrte Eikenaar en Ileen Domela Nieuwenhuis. Verder terug in het verleden wonnen Rolf Muntz en Maarten Lafeber het Nationaal Open. 

Meer informatie: hilversumschegolfclub.nl

Deelnemerslijsten (amateurs) en volgende week ook de scores staan op ngfwedstrijden.com.


nationaal open from HGC on Vimeo.

Lees meer over

Topgolf Toernooien