Constant Smits van Waesberghe
Constant Smits van Waesberghe

Coaching door Constant Smits van Waesberghe

25 april 2015 Redactie GOLF.NL
Professional Constant Smits van Waesberghe heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot (golf)coach voor managers, golfteams, golfers en andere groepen. Hij geeft sinds kort ook presentaties als spreker, met het golfspel als leidraad.

Constant Smits van Waesberghe (1968) won in de jaren tachtig Nederlandse en internationale amateurkampioenschappen gewonnen. Later speelde hij als pro toernooien op de European Tour, Challenge Tour, Sunshine Tour en Asian Tour. Daarna heeft hij de opleiding tot teaching pro gevolgd.

Zijn ervaringen in het presteren onder druk, zijn ervaringen in het vallen en opstaan als topgolfer, gebruikt hij nu als coach en spreker - plus de kennis die hij opdeed in extra opleidingen (NLP, Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute) en in workshops van diverse internationale coaches op mentaal vlak (zoals Pia Nilson, de coach van Annika Sörenstam), Gary Wiren, Sabana Crowcroft van Kagami Golf).

Constant Effect Coaching 

Constant Smits van Waesberghe
Onder de naam Constant Effect Coaching probeert Smits van Waesberghe de mentale weerbaarheid van mensen te verbeteren en hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Smits van Waesberghe: ‘Golf laat zien wie je bent, zonder franje. Hoe je met teleurstellingen omgaat, wat je lichaam doet onder spanning – alles wordt zichtbaar. De meeste mensen zitten te veel in hun hoofd en voelen te weinig. Mensen hebben moeite om iets los te laten en te genieten van het moment zelf. Ik probeer bij mensen een betere balans te bereiken tussen denken en voelen. Ik probeer golfers te leren dat ze optimaal voorbereid zijn op wat ze doen. Ik gebruik golf als leidraad maar golf is een metafoor; wat je leert kan je ook gebruiken in je privéleven en in je werk.’

‘Het plezier in het spel wordt groter en zonder dat dit het directe doel is gaan de klanten beter golf spelen’, vervolgt Smits van Waesberghe. Het gaat uiteindelijk niet om het vergroten van golfplezier maar om het vergroten van levensplezier: 'Leer je de mentale processen in golf beter beheersen, dan heb je daar ook baat van bij situaties in het leven.’

Informatie

Smits van Waesberghe werkt als zelfstandige pro en coach met teams en spelers op verschillende golfbanen. Hij werkt met klanten en groepen ook vaak op Heidegolf Ullerberg.

Meer informatie: constanteffectcoaching.nlspeakersacademy.com ensportsspeakers.nl

}