Zaanse open dag
Een clinic op de Zaanse
Beeld: Zaanse GC

Open dagen op 130 locaties

10 april 2015 Redactie GOLF.NL
De Nationale Open Golfdagen naderen: op 18 en/of 19 april houden meer dan 130 banen open huis.

Niet-golfers kunnen op de open dagen gratis kennismaken met de sport, golfers kunnen kennismaken met een baan of club of vrienden en bekenden meenemen naar de locatie waar ze golf spelen. 

Activiteiten

Sommige banen, zoals de Zaanse, houden een gratis 9-holes wedstrijd. Golfbaan IJsselweide houdt tijdens de open dagen niet alleen golfclinics, maar bezoekers kunnen ook deelnemen aan activiteiten als boogschieten, footgolf en een heuse ‘BBQ workshop’. Ook Golfbaan Hitland heeft footgolf op de activiteiten staan (op de par-3 baan van het compex). Op opengolfdag.nl/waar kan je een baan in je buurt vinden en kijken wat ze op welke dag doen. En in de volgende GOLF.NL Weekly besteden we aandacht aan de open dagen. 

De open dagen zijn onderdeel van de Nationale Sportweek en worden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Professional Golf Associatie Holland (PGA Holland). De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek heeft dit jaar de Nationale Sportweek weer uitgeroepen tot Week van het Sportboek. Lees hier meer