Familiegolf

Familie

Beeld: Koen Suyk
Golf is leuk en zou het niet nog leuker worden als je het met de hele familie kunt spelen? Wat ons betreft is golf veel meer dan alleen maar serieus van de afslagplaats tot de hole spelen. Golf is samen plezier hebben!

Een golfbaan is een perfecte plek om met de familie te oefenen, samen (een paar) holes te spelen, lol met elkaar te hebben en gezellig met elkaar wat te eten en te drinken.
De NGF is van mening dat het optimaal bedienen van de 'familie' als doelgroep zeer belangrijk wordt. Dit zal grote veranderingen met zich meebrengen, niet alleen in producten of in dienstverlening, maar vooral in visie en benadering. Familiegolf op de golfclub betekent:

• Ontmoetingsplek voor de hele familie.
• Flexibel lidmaatschap voor families.
• Mogelijkheden voor kinderoppas.
• Fun-activiteiten en wedstrijden voor de hele familie.

Committed to Familie speelt in op de behoeften van een nieuwe generatie clubleden

Committed to Familie

Met het programma 'Committed to Familie' ondersteunen wij golfclubs en golfbanen in Nederland bij het faciliteren van de doelgroep familie.

Committed to Familie op een golfclub betekent dat:
• families welkom zijn.
• de baan en de faciliteiten familievriendelijk zijn.
• de bepaalde activiteiten familievriendelijk zijn.

Gezinnen met kinderen zijn vanuit meerdere optieken belangrijk voor de golfsport in Nederland.

De golfbaan is een perfecte plek om met de familie samen te spelen, lol te hebben en gezellig met elkaar wat te drinken 

Ten eerste is het aantal jeugdleden in golf nog steeds relatief beperkt. Golf wordt te vaak nog gezien als een sport die minder geschikt is voor jeugd. Vanuit onze ambities op het gebied van talentontwikkeling en topgolf is het van belang het aantal jeugdspelers te laten groeien.

Ten tweede zoeken steeds meer golfverenigingen naar mogelijkheden om nieuwe leden te werven. De jeugd en de jong-volwassenen zijn daarbij een interessante doelgroep.Een geïntegreerde aanpak voor ouders met kinderen is daarom een logische en noodzakelijke stap om deze twee doelgroepen meer en beter te betrekken bij de golfvereniging.

De nieuwe clubleden zijn in veel gevallen gezinnen met jonge kinderen met een andere levensstijl, die op belangrijke aspecten, zoals inkomen, behoefte aan flexibiliteit en gebruik van nieuwe media, significant afwijken van de traditionele clubleden.

Samen golfen

Met de Familie-baanpermissie kan een beginnend familielid na vijf gezamenlijke familielessen mee de baan in, onder begeleiding van ervaren familieleden. De lessen hebben nadruk op tempo, veiligheid, regels, spelplezier en begeleiding.

Daarnaast introduceerden wij twee nieuwe tees. De lichtblauwe tee voor (startende) spelers die een afstand van ongeveer 50 meter kunnen slaan en de paarse tee voor spelers die ongeveer 80 meter kunnen overbruggen. Met deze nieuwe afslagplaatsen kan iedereen, op zijn of haar eigen niveau, ervaren hoe geweldig golf kan zijn!

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over familiegolf, dan kunt u een mail sturen naar Patty Smit, of bel via 030-2426370. Op het NGF Informatieplein vindt u meer praktische informatie over familiegolf.

  • Auteur NGF