Organisatie

Organisatie

Beeld: Koen Suyk
De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is volop in beweging. De mensen in onze organisatie scheppen ruimte voor eigentijdse ontwikkelingen, om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd.

Spelplezier en gezonde exploitatie

Vernieuwing, ontwikkeling, verandering, deze termen suggereren dat we nieuwe wegen inslaan. We willen uiteindelijk datgene versterken waar het allemaal om is begonnen: spelplezier en gezonde exploitatie.

Golf, een leven lang

Net als golfclubs en golfbanen wil de NGF een gezonde balans vinden tussen enerzijds de enorme potentie van vele uitstekende vrijwilligers in de organisatie en anderzijds de nodige professionalisering in ons streven om alle golfclubs, golfbanen en golfspelers van dienst te kunnen zijn.

Golf is een sport die vrijwel elk mens kan beoefenen, zijn leven lang. Dit maakt golf nog steeds populair. Begin 2015 zijn er 380.000 geregistreerde golfers en ruim 250 NGF-clubs. Sinds 2010 is golf weer een olympische sport en zal mede door media-aandacht de bekendheid bij het publiek de komende jaren verder groeien. De NGF wil daarom golf toegankelijker maken. Hierbij sluiten we aan bij de ambities van NOC*NSF om de sportparticipatie in Nederland te verhogen en de doelstellingen voor de Olympische Spelen te kunnen halen.

Gezonde ontwikkeling

Het NGF-bestuur, (club)bestuurders, vrijwilligers, exploitanten van golfbanen, het Federatiebureau, externe partners en verschillende experts, allen zijn betrokken bij golf. Het beleid van de NGF is mede tot stand gekomen dankzij hun medewerking. De NGF zal alles blijven doen en laten wat nodig is voor de gezonde ontwikkeling van golf in Nederland.

Meer informatie over de NGF? Bekijk het NGF Jaarverslag 2015

 

 

 

 

 

  • Paginadatum 28 december 2014
  • Auteur NGF