Wat zijn de Golf Awards?

Beeld: Leo Vogelzang
De Golf Awards zijn een initiatief van PGA Holland, NVG en NGF, waarbij alle partijen die nauw betrokken zijn bij golf in Nederland het jaar gezamenlijk en feestelijk afsluiten.

'Moment of fame'

De prijzen die worden uitgereikt, zijn: de beste golfer en golfster van het jaar, het grootste talent, de beste coach, de beste golfer met een beperking, de beste baan, de beste greenkeeper en de golfpersprijs. 

“Het is een beetje het toetje van het jaar”, aldus vaste gastheer Marcel Maijer. “Als de clubs bij de meeste golfers voor even worden opgeborgen, verschijnt de crème de la crème van de Nederlandse golfwereld op het gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Vooral om de beste golfer en golfster van het afgelopen jaar te bewieroken, maar ook om het talent, de baan en de journalist van het jaar te eren.” Natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar de grote namen, maar het leuke van de Golf Awards is dat iedereen een ‘moment of fame’ kan beleven.

Het publiek krijgt te zien waarom de diverse winnaars hun prijs hebben verdiend, vooral via filmpjes die Marcel Maijer zelf maakt.

  • Paginadatum 13 december 2016
  • Auteur NGF