The Dutch

Het KLM Open wordt tot en met 2018 gespeeld op The Dutch in Spijk, een inland links ontworpen door Colin Montgomerie. In de lange historie van het toernooi is The Dutch pas de elfde gastheer.

KLM Open tot en met 2018 op The Dutch

Toegang tot The Dutch is door het jaar heen exclusief voor leden van The Dutch en hun gasten, maar sinds 2016 opent de baan voor drie jaar de deuren voor de European Tour.

De baan in de gemeente Lingewaal was kandidaat voor de organisatie van de Ryder Cup van 2018 en geldt als zeer uitdagend voor golfprofessionals. De stadium course biedt bovendien prachtige plekken voor publiek.

De Dutch behoort sinds de opening van de baan in 2011 tot de beste tien golfbanen van Nederland. Veel lof is er vooral voor de greens, met veel hoogteverschillen en het hele jaar door snelheden tussen 10 en 12,5 op de stimpmeter. Verder kenmerkt de baan bij Gorinchem zich door veeleisende holes en een zeer goed onderhoud.

Elfde baan in de historie

Het KLM Open beleeft in 2017 de 98ste editie. In de bijna honderd jaar van het bestaan van het kampioenschap werd tot nu toe gespeeld op maar tien verschillende banen in Nederland. The Dutch bij Gorinchem is de elfde in de reeks.

Beleef Lingewaal

The Dutch is gevestigd in de mooie groene omgeving van de gemeente Lingewaal. Meer over de gemeente, overnachten en bezienswaardigheden in de gemeente op beleeflingewaal.nlMeer informatie over The Dutch 

Onze partners

Bekijk alle sponsors