Ervaring en talent op het KLM Open

2 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Nederlands beste golfer Joost Luiten, die tweemaal eerder (2013 en 2016) het KLM Open won, moet het dit jaar opnemen tegen zowel getalenteerde spelers als zeer ervaren professionals. Naast Luiten zijn vandaag nog drie andere spelers bekend gemaakt die deelnemen aan het KLM Open van 13 tot en met 16 september; Lee Westwood, Shubhankar Sharma en Bernd Wiesberger.

Joost Luiten: “Het is een moeilijke baan, maar als ik in vorm ben kan ik winnen. Dat heb ik in 2016 laten zien. Maar dat geldt voor heel veel spelers. Je moet op The Dutch van de tee geen fouten maken. Het is een smalle baan. Als ik dat spel goed speel en mijn putter doet het, dan kan ik winnen. De putter van 2016 zit weer in de tas.”

De ervaren wereldspeler Lee Westwood is ook dit jaar weer aanwezig op The Dutch in Spijk. “Westy”, de voormalig nummer een van de wereld,  won 23 keer de European Tour en werd tien keer geselecteerd voor de Ryder Cup. Vorig jaar deed hij ook mee aan het KLM Open en eindigde op een gedeelde derde plaats.


Dit jaar is de Ryder Cup een droom voor Luiten: “Ik moet in de zomer het tweede toernooi van het jaar winnen. Ideaal gezien een van de Rolex series toernooien. Dat is de beste en de makkelijkste manier om te klimmen op de Ryder Cup ranglijst. Dat is het doel en het kan. Maar dat geldt ook voor alle Europeanen. Ik moet daar heel goed voor spelen. Dus die Ryder Cup droom blijft bestaan, hopelijk is dat geen droom meer aan het einde van het jaar.”


De talentvolle Shubhankar Sharma uit India is pas 21 jaar en zal voor het eerst deelnamen aan het KLM Open. Hij won dit seizoen al twee toernooien, staat op de tweede plaats in de Race to Dubai en ontving een speciale uitnodiging om dit jaar in de Masters te spelen. Een groot talent in de European Tour. 

De vierde speler die reeds bekend is gemaakt werd in 2016 tweede op het KLM Open, achter Joost Luiten en luistert naar de naam Bernd Wiesberger. In totaal won hij vier keer op de European Tour en eindigde maar liefst 40 keer in de top-10 op de European Tour. Naast Luiten is hij de enige speler die in eigen land alle vier de Majors speelde en ook de ‘cut’ hebben gehaald.


Naast de bekendmaking van de eerste spelers kondigde toernooidirecteur Daan Slooter ook aan dat de 100e editie van het KLM Open georganiseerd wordt op "The International" bij Amsterdam. 


De 99ste editie van het Dutch Open wordt van 13 tot en met 16 september 2018 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk. Zie deze spelers in actie op The Dutch en koop hier je tickets!Onze partners

Bekijk alle sponsors