Dag 3: Wood (-13) alleen aan kop

15 september 2018 Redactie KLM Open
Op wederom een stralende dag heeft Chris Wood de leiding gegrepen in de 99ste editie van het KLM Open. De Engelsman speelde in de wind een sublieme ronde (-6) om met een slag voorsprong de laatste ronde in te gaan. Een terugblik op de derde dag in Spijk.

De start van de Engelsman en goede vriend van Joost Luiten, die in 54 holes slechts drie slagen verloor, was langzaam met een bogey op hole 2. De eerste birdie liet even op zich wachten, maar na de eerste op hole 6, volgden er in het restant nog zes birdies voor een ronde 65 (-6) en de leiding op -13.  

'Ik ben blij verrast', zei Wood over zijn uitstekende uitgangspositie. 'Gister eindigde ik slecht en ik ben bezig met een aantal grote swingveranderingen, dus mijn spel en de hoeveelheid birdies die ik weet te maken komt als een mooie verrassing. Voor nog een 65 morgen zou ik zeker tekenen', aldus Wood.

Twee spelers wisten nog twee slagen lager te gaan op The Dutch met rondes in 63 (-8) slagen. Een van die spelers was Hideto Tanihara, die acht birdies noteerde en geen enkele bogey op weg de gedeelde tweede plaats, samen met Ashun Wu en Jonathan Thomson. Richard McEvoy staat alleen vijfde op -11. 

Padraig Harrington en David Drysdale zijn met een score van -10 ook nog volop in de race voor de eindoverwinning op The Dutch. Thomas Detry uit België wist vroeg op de dag negen birdies en een bogey te noteren voor een totaal van -9 na 54 holes. 

Mark Reynolds en Max Albertus, de twee Nederlanders in het weekend hadden een vroege starttijd, maar konden helaas geen grote winst boeken.

'Ik speelde weer lekker vandaag, zeker in het begin, maar de score had wel iets lager kunnen zijn', zei Albertus na zijn moving day die een ronde level par opleverde. 'De double bogey op 17 was natuurlijk zonde. Ik was daar iets te snel met mijn routine. Mijn doel is nog steeds om na 72 holes onder par te eindigen, en dat zit er zeker in met mijn spel deze week', aldus Albertus, die gedeeld 43ste staat op het leaderboard. 

'Het spel was eigenlijk hetzelfde als gister', zei Mark Reynolds over zijn derde ronde in 73 (+2) slagen. 'Morgen vol in de aanval, want ik wil stijgen. Ik doe niet mee om 60ste te worden', aldus Reynolds, die in 2004 op de Hilversumsche 66ste werd in het KLM Open en nu na 3 dagen gedeeld 63ste staat.

Op de Beat the Pro-hole stonden er vandaag veel mooie namen op de tee die het opnamen tegen de professionals. Zo deden Ronald de Boer en Marianne Timmer een poging. De grote ster op hole 14 was vandaag de 12-jarige Matthias Henke die voor het tweede jaar op rij de pro's wist te verslaan (zie video onder).  

Kijk om 18 uur naar de tweede aflevering van KLM Open Vandaag TV, live op de Facebookpagina’s van het KLM Open en GOLF.NL.

Leaderboard.


Onze partners

Bekijk alle sponsors