Ashun Wu
Ashun Wu
Beeld: Getty Images

Dag 1: Birdieregen in de zon

13 september 2018 Redactie KLM Open
Met veel lage scores en een heerlijk nazomerzonnetje kunnen we terugkijken op een mooie openingsdag op het KLM Open. Een terugblik op de eerste dag.

Nadat iedereen achttien holes heeft gespeeld, hebben we één leider bovenaan het leaderboard. Ashun Wu opende met een bogeyvrije -7, waarmee hij Chris Wood (-6) voorlopig voorblijft. De uitstekende condities van The Dutch waren dan ook goed voor heel wat meer lage scores. Liefst dertien spelers staan op twee slagen van de leider.

De publiekstrekkers deden het wisselend. Zo hadden Ryder Cup vice-captains Lee Westwood en Padraig Harrington in de ochtend allebei 68 slagen nodig (-3), maar oud-winnaar Ross Fisher scoorde een 77 (+6). Martin Kaymer (-1), Kiradech Aphibarnrat en Angel Cabrera (+1), Shabhunkar Sharma en Andrew Johnston (+2) staan hier tussenin en hebben nog alle kans om een rol van betekenis te gaan spelen dit toernooi.

Al bij de negende poging op hole 14 bij Beat the Pro hadden we de eerste winnaar te pakken. Na Erik Bark in de vroege uurtjes, volgden er nog drie. Paul Hamelink, Bart de Jong en Philip van Oosten wisten ook af te rekenen met hun opponenten en gingen aan de haal met twee vliegtickets van KLM.

Nu Joost Luiten niet meedoet is er alleen nog maar meer ruimte voor andere Nederlanders om zich in de kijker te spelen. Max Albertus deed dit met een fraaie ronde 69 (-2) en was daarmee de beste landgenoot. Het 18-jarige talent Jerry Ji mocht door drie birdies in zijn laatste vier holes tekenen voor een een ronde van -1.

In de dagelijkse uitzending van KLM Open Vandaag blikten onder meer Joost Luiten en toernooidirecteur Daan Slooter terug op de eerste wedstrijddag. Kijk de uitzending hier terug!

LiveblogLiveblog donderdag.


Onze partners

Bekijk alle sponsors