Mark Reynolds KLM Open
Mark Reynolds in de derde ronde

Dag 3: Nederlanders binnen

15 september 2018 Redactie KLM Open
De twee Nederlanders die de cut haalden in het KLM Open hebben ronde drie alweer achter de rug. Een round-up van zaterdagochtend.

Mark Reynolds en Max Albertus startten vroeg op de dag. Professional Reynolds ging rond in 73 slagen (vier bogeys en twee birdies) en hij verliest daarmee terrein in het klassement. Hij begon de dag op de gedeelde 61ste plaats.

Max Albertus, gedeeld 50ste na twee ronde, begon weer heel sterk, net als een dag eerder. Hij was na zes holes drie onder voor de dag en stond daarmee even in de top 15. De pro uit Oss maakte in het vervolg van zijn ronde nog een birdie maar ook twee bogeys, en op de par-4 17de maakte Albertus een double bogey. Het werd een ronde 71 (par) en daarmee zal Albertus nauwelijks terrein winnen of verliezen.

'Ik speelde weer lekker vandaag, maar de score had wel iets lager kunnen zijn', zei Albertus na zijn moving day. 'De double bogey op 17 was natuurlijk zonde. Ik was daar iets te snel met mijn routine. Mijn doel is nog steeds om na 72 holes onder par te eindigen, en dat zit er zeker in met mijn spel deze week', aldus Albertus. 

De Belg Thomas Detry is vooralsnog de held van de dag. Hij ging vroeg op de dag rond in 63 slagen (-8, negen birdies en een bogey) en bracht zijn totaal op -9. Om 14 uur was hij gedeeld vierde. De Ier Padraig Harrington was rond die tijd ook vierde maar moet zijn ronde nog afmaken. 

Leider Ashun Wu uit China (-12 na 36 holes) is om 12:45 uur gestart. 

Op de Beat the Pro-hole is het even na lunchtijd heel druk geworden. Rond 13:30 uur probeerde Ronald de Boer de pro's te verslaan. Marianne Timmer zal rond 14:30 uur een poging doen op de Beat the Pro-hole.

Aan het eind van de dag volgt een verslag van de tweede ronde in Spijk. Kijk om 18 uur naar de tweede aflevering van KLM Open Vandaag TV, live op de Facebookpagina’s van het KLM Open en GOLF.NL. 

Leaderboard.

Liveblog.

Onze partners

Bekijk alle sponsors