Max Albertus
Max Albertus

Dag 2: Vervolg van birdieregen

14 september 2018 Redactie KLM Open
Opnieuw een zonnige ochtend op The Dutch en opnieuw veel birdies. Een round-up van vrijdagochtend.

Er is nog volop beweging bovenaan het leaderboard. Maar de leider na de eerste ronde, Ashun Wu, was rond 13:30 uur nog steeds de leider. De Chinees speelde twee dagen op rij heel sterk (64-66) en is leider in het clubhuis met twaalf onder par.

Maar Wu wordt op de hielen gezeten door enkele spelers die de birdies aaneenrijgen, zoals de Engelsman Jonathan Thomson (-8 voor de dag na 15 holes)

De publiekstrekkers Lee Westwood en Padraig Harringtond zijn kort na 13 uur gestart. Oud-winnaar Ross Fisher moet in de middag zijn ronde 77 van donderdag wegpoetsen. 

In de ochtend trokken de Nederlanders Max Albertus en Mark Reynolds veel publiek omdat ze voortvarend aan hun tweede ronde begonnen. Albertus, die vorig jaar 48ste werd, stond lange tijd in de top 10. Met nog vier holes te spelen stond hij in de top 25.

Nederlands beste amateur, Jerry Ji is kort na 13 uur gestart. Hij stond na de eerste ronde in de middenmoot. Het lijkt er echter op dat het in de middag wel moeilijker wordt om te scoren, want de wind neemt toe.

Op vrijdagochtend was er al één winnaar in Beat the Pro. Amateur Fieke van Iterson versloeg de pro's op de door tribunes omlijste hole 14.

Aan het eind van de dag volgt een verslag van de tweede ronde in Spijk. Kijk om 18 uur naar de tweede aflevering van KLM Open Vandaag TV, live op de Facebookpagina’s van het KLM Open en GOLF.NL. 

Leaderboard.

Liveblog.

Onze partners

Bekijk alle sponsors