Chris Wood
Chris Wood
Beeld: Getty Images

Dag 1: Lage scores in de ochtend

13 september 2018 Redactie KLM Open
Op de zonnige eerste ochtend van het KLM Open gebeurde er meteen genoeg. Van favorieten Lee Westwood en Andrew ‘Beef’ Johnston, tot de eerste Beat the Pro-winnaar en een Engelsman die een vliegende start kende. Een round-up.

De grote man van de ochtend was Chris Wood. De voormalig Ryder Cup-speler bleef bogeyvrij en finishte in stijl met een birdie: -6. Op een slag volgen liefst zeven spelers. Renato Paratore was hiervan de meest in het oog springende. De 21-jarige Romein begon met birdie en reigde ze vervolgens aaneen. In -5 maakte hij de turn, een score die hij ook binnenbracht met louter parren op de tweede negen. 

Eén van de absolute publiekstrekkers deze week is Lee Westwood. In alle vroegte stond hij al op de tiende tee, samen met oud-winnaar Ross Fisher (+6) en major-kampioen Padraig Harrington (-3). De start was niet bepaald voortvarend met drie bogeys op de eerste vier holes, maar later kreeg de Engelsman de smaak te pakken: -3. 'Beef' bewoog de andere kant op met +3.

Al na een uurtje Beat the Pro op hole 14 konden we de eerste winnaar noteren. Erik Bark, 53 jaar met een handicap van 4.8 was de gelukkige winnaar van twee vliegtickets van KLM. En Erik versloeg niet de minsten: Marcel Siem, Grégory Bourdy en Haydn Porteous, samen goed voor 10 overwinningen op de Europese tour, kregen de bal niet dichter bij de hole.

Zes Nederlanders maakten deze ochtend hun opwachting. Hiervan stonden Ralph Miller en amateur Jerry Ji er om 13.00 uur het beste voor op -1. Vanmiddag komen er nog eens acht landgenoten in actie, onder wie Jurrian van der Vaart en Robbie van West.

Later op de dag volgt een algehele round-up van de eerste dag in Spijk. Vergeet om 18.00 uur ook niet in te schakelen voor KLM Open Vandaag, live op de Facebookpagina’s van het KLM Open en GOLF.NL. Hierin blikken onder anderen Joost Luiten en toernooidirecteur Daan Slooter terug op de eerste toernooidag, en ze kijken vooruit naar wat nog komen gaat.


Onze partners

Bekijk alle sponsors