Romain Wattel wint KLM Open 2017

17 september 2017
De 98ste editie van het KLM Open is gewonnen door Romain Wattel. De Fransman bleef op The Dutch in Spijk de Canadees Austin Connelly één slag voor.

Wattel had voor de laatste ronde 69 slagen nodig en bracht daarmee zijn totaal op -15. Op de laatste hole had Wattel genoeg aan een par voor het veilig stellen van de overwinning.

"Ik ben heel blij,  het was een fantastische week voor mij", zei de kersverse KLM Open-kampioen. "Aan het begin van de week heb ik met mijn coach nog gesleuteld aan mijn swing. Ik had niet durven denken dat ik hier zou winnen."

Wattel kende tot nu toe een teleurstellend seizoen met een 26ste plaats als beste resultaat. "Dit is mijn zevende jaar op de Tour en het was tot nu toe mijn minste jaar. Ik vreesde voor mijn Tourkaart. Dat ik uitgerekend dit jaar voor het eerst win, is een vreemde paradox."

De top-3 na 54 holes maakte er een mooi gevecht van in de laatste ronde. Kiradech Aphibarnrat, koploper na drie ronden werd vroeg in de ronde achterhaald door Romain Wattel en Joël Stalter. Na elf holes was het drietal -15.

Op de tweede negen had Wattel had zijn zenuwen het beste in bedwang. Door een bogey van Stalter op hole 14 en een dubbel bogey van Aphibarnrat, kwam de Fransman alleen aan de leiding. Die minieme marge wist hij tot het laatst te behouden. Op de achttiende hole verspeelde Aphibarnrat zijn kans op de zege door zijn approach naar de green in het water te slaan. De Thai (-12) kelderde daarmee in de eindstand naar een gedeelde negende plaats.

Austin Connelly werd tweede. De jonge Canadees, maandag wordt hij 21, eindigde door een sterke slotronde in 66 slagen op één slag van Wattel.

De zege in het KLM Open is voor de 26-jarige Wattel de eerste overwinning op de European Tour. Wattel is de derde Franse winnaar van het KLM Open, na Auguste Boyer in 1932 en Marcel Dallemagne in 1933.

Lee Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, slaagde er op de laatste dag niet aan te haken bij het gevecht om de winst op The Dutch. De voormalig nummer 1 van de wereld werd gedeeld derde op twee slagen van Wattel.

Nederlanders

Wil Besseling werd de beste Nederlander in het toernooi op een 20ste plaats. De golfer uit Schellinkhout eindigde het toernooi met een ronde in  67 slagen en kwam daarmee uit op -8 na 72 holes.

Voor Besseling, die speelt op de Challenge Tour, is het zijn beste resultaat ooit in het KLM Open.

Ook Daan Huizing besloot het toernooi met een ronde in 67 slagen. De hoogst genoteerde Nederlander op de seizoensranking van de Challenge Tour werd 38ste.

Max Albertus bewaarde eveneens zijn beste ronde voor het laatst. Met een dagscore van -3 eindigde hij op de 48ste plaats. De 23-jarig pro hoorde pas op woensdag dat hij kon starten in het KLM Open, na de late afzegging van Victor Dubuisson. In zijn tweede KLM Open haalde hij voor het eerst de cut.

Ralph Miller haalde in zijn veertiende KLM Open knap de cut, maar viel op de laatste dag ver weg. Met een totaal van +5 eindigde hij als zeventigste.

Beelden van Ziggo Golf van de slotdag:

Loading the player...

Onze partners

Bekijk alle sponsors