KLM Open Charity Battle levert 55.000 euro op

9 september 2017
De Charity Battle, het jaarlijkse golftoernooi met bekende Nederlanders aan de vooravond van het KLM Open, is gewonnen door het team van Fonds Gehandicaptensport. Op The Dutch werd het team van de LINDA.foundation verslagen. Beide goede doelen ontvangen een cheque van 27.500 euro.

De zaterdag voor het KLM Open staat traditioneel in het teken van een golfdag met bekende Nederlanders. In de KLM Open Charity Battle werd dit jaar voor het eerst gespeeld voor en door twee goede doelen. In de nieuwe opzet strijden twee teams in een spannend matchplay format, vergelijkbaar met de Ryder Cup. Het team van Fonds Gehandicaptensport won met een miniem verschil van de LINDA.foundation.

Beide goede doelen ontvingen zaterdag aan het eind van de dag een fraaie cheque van €27.500.-. Als winnende team, verzekerde het Fonds Gehandicaptensport zich bovendien van een uitnodiging voor de KLM Open Charity Battle in 2018.

Tot de bekende Nederlanders die zaterdag op The Dutch in Spijk in actie kwamen voor het goede doel behoren onder anderen Toine van Peperstraten, Jeroen Rietbergen, Maurits Hendriks, Dominique Verhulst (DO), Jan Lammers, Ronald Waterreus, Rick Engelkes en Wilbert Gieske.

Op hole 14 kregen de deelnemers al een voorproefje op Beat The Pro, het spectaculaire onderdeel van het KLM Open waarbij amateurs het mogen opnemen tegen pro’s. In het stadion namen de deelnemers aan de Charity Battle het op tegen paragolfer Monique Kalkman.

“Het was een geweldige dag en ik vind dit echt een hele leuke competitieve opzet waarin twee goede doelen fondsen tegen elkaar spelen en waarbij de winnaar mag terugkomen”, aldus Toine van Peperstraten, captain van het winnende team. “We hebben als Fonds Gehandicaptensport gewonnen. Daar ben ik erg blij mee. Laat dit een mooie traditie worden.”

Ook Jeroen Rietbergen, captain van team LINDA.foundation, kijkt tevreden terug op de Charity Battle. “Het was heel erg leuk en vooral spannend. We hebben nipt verloren, maar ik ben blij dat we een mooi bedrag voor de LINDA.foundation hebben opgehaald."

Check voor een uitgebreide terugblik op de Charity Battle het Live Blog


Onze partners

Bekijk alle sponsors