Duurzaamheid

Het KLM Open zet elk jaar stappen naar een nóg duurzamer toernooi. Twee keer werd het KLM Open door de Sustainable Golf Index uitgeroepen tot ‘het meest duurzame golftoernooi van Europa’.

Duurzame initiatieven

Het kaartsysteem van het KLM Open is in 2016 volledig gedigitaliseerd. Bezoekers en genodigden ontvangen hun toegangskaarten per e-mail.

De catering voor het publiek is voor 80% biologisch. De vis draagt het MSC- of ASC-keurmerk en er wordt gebruik gemaakt van regionale en seizoensgebonden producten. Borden, bestek en servetten zijn biologisch afbreekbaar.

De firma de Boer, die zorgdraagt voor de lounges en de accommodaties in The Village, is ISO 14001 gecertificeerd, wat betekent dat het bedrijf structureel aandacht besteedt aan milieu in de bedrijfsvoering.

GEO-certificaat

The Dutch maakt onderdeel uit van het GEO OnCourse® programma en is voortdurend actief om de duurzaamheid van natuur, water, energiegebruik en afvalverwerking te verbeteren. De club voldoet aan strenge eisen op het gebied van onder meer natuurbescherming en waterbeheer en kent een duurzame bedrijfsvoering.

CO2-compensatie

Door alle milieubesparende maatregelen en processen wordt de CO2-uitstoot van het toernooi aanmerkelijk gereduceerd. De uitstoot die overblijft wordt volledig gecompenseerd volgens het Gold Standard- keurmerk, het strengste keurmerk op het gebied van CO2-compensatie.

De vliegreizen van de spelers en leden van de organisatie die in relatie staan tot het KLM Open worden gecompenseerd via het CO2ZERO-programma van KLM.

Onze partners

Bekijk alle sponsors