Beginnen met golf

Welkom in golf!

Wat leuk dat je wilt gaan golfen! Golf is een prachtige sport en een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning. Golf is een spel, waarbij je creatief moet zijn. Je bent altijd buiten, het is altijd anders en je kunt het altijd samen doen. Het is de ideale ontspanning en perfect om er even uit te zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je kunt beginnen met golf.

Voor iedereen toegankelijk

Golf is vrij toegankelijk voor iedereen. Er zijn in Nederland ruim 200 golfbanen en meer dan 270 golfverenigingen. Als je wilt leren golfen, dan ben je welkom op veel banen en clubs. Een kennismakingsles of een clinic is een goede manier om te beginnen met golf. Voordat je het weet sla je je eerste bal raak, en dat geweldige gevoel van die eerste goed geraakt bal... Onbetaalbaar! 

Wat heb ik nodig om te beginnen met golf?

 
Fietsen leer je niet in een of twee dagen, en golfen ook niet. Golf is een knap lastige sport om onder de knie te krijgen. Om de basistechniek te leren - en die eerste goede bal lekker ver te laten vliegen - heb je als beginner vooral les nodig. Het nemen van golfles is niet verplicht, maar aan een goede basistechniek heb je heel veel, zeker als je verdergaat en je baanpermissie (en misschien zelfs je 'handicap') wilt gaan halen. Een goede techniek levert niet alleen resultaat en meer plezier op, het zorgt er ook voor dat je minder snel blessures krijgt.
Golf is simpel gezegd een spel met bal en stok. Maar het is erg verslavend, dus je bent gewaarschuwd!

Golf duur? Echt niet!

Een clinic of kennismakingsles kost vaak niet meer dan twintig euro en is soms zelfs gratis. Het leuke aan een clinic is dat je het in een groep kan doen, bijvoorbeeld met vrienden of familie. Tijdens een clinic maak je kennis met alle onderdelen: afslaan (de bal zo ver mogelijk slaan), slaan met de 'ijzers' van het gras (naar de green, het zeer korte gras gras met de hole waar de bal in moet), pitchen (hoge korte slag naar de green), chippen (lage korte slag naar de green) en putten (op de green). Als je liever in je eentje een kennismakingsles wilt volgen om te kijken of golf iets voor jou is, kan dat natuurlijk ook. 

Begin vandaag: boek nu jouw Golfstart!

Een golfclinic of kennismakingsles is de perfecte manier om te beginnen met golf maar hoe vind ik die, vraag je je misschien af? Vanaf nu kan dat op het platform Golfstart heel makkelijk. Golfstart is een nieuw landelijk boekingsplatform waar je aan de hand van zes golflessen in je eigen regio voor een vaste lage prijs kan beginnen met golf en je golfbaanpermissie kan halen. 

Heb ik verder nog iets nodig?

Maak je geen zorgen over materiaal of andere spullen, want op veel golfbanen kun je als beginnende golfer spullen (gratis) lenen. Het enige wat je nodig hebt aan eigen materiaal om te beginnen met golf zijn schoenen met een vlakke zool en sportief zittende kleding. Dus waar wacht je op?

Boek jouw Golfstart!

Voor 99 euro boek je de perfecte Golfstart. Zoek op locatie en begin morgen nog met golf!

Klik hier

Zoek een baan!

Je kan altijd contact opnemen met een golfclub om te informeren naar de mogelijkheden als beginner. Als je wilt zien welke golfbanen er bij jou in de buurt zijn kan je hieronder je postcode invullen voor een overzicht van de golfclubs bij jou in de buurt.  

Lees meer over
Beginnen met golf