Beginnen met golf

Golf, dé sport voor iedereen

Ruim 370.000 golfers zijn in Nederland aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). Daarmee is golf een van de populairste sporten van Nederland. Waarom is golf zo populair in Nederland? We zetten de drie belangrijkste redenen voor je op een rij - zodat ook jij weet waarom je moet beginnen met golf!

1. Uitdagend én verslavend

Er is geen sport die zo moeilijk en tegelijkertijd zo verslavend is als golf. Vraag eens aan een golfer hoe moeilijk het is en je zult waarschijnlijk horen dat het een flinke uitdaging is om beter te worden - en dat het heel bevredigend is als je die bal goed raakt! Je hebt dus geduld en doorzettingsvermogen nodig als je het wilt leren. Zeker in het begin. Golf leer je - net als lopen, fietsen of autorijden - niet in een dag (en ook niet in een weekend). Gelukkig zijn er in Nederland meer dan zeshonderd golfleraren en -leraressen die je op weg kunnen helpen om de techniek te leren. En als je eenmaal die eerste goede bal hebt geslagen, je de bal mooi en hoog de lucht in ziet gaan, wil je niet anders...

2. Even 'uit'

In de huidige haastige maatschappij wil iedereen er weleens even uit. Je bent druk en hebt behoefte om af en toe alles even los te laten en buiten in een mooie omgeving te ontspannen. Golf is het perfecte middel om jezelf 'uit' te zetten. Golf is ook flexibel. Je kunt zelf bepalen met wie en hoeveel holes je speelt. Bij negen holes ben je niet langer dan twee uur in de baan, bij achttien holes zo’n vier uur. Juist deze keuze geeft de golfer veel vrijheid en maakt de sport toegankelijk voor iedereen!

3. Golf is altijd anders

Golf kan gespeeld worden wanneer, met wie, waar en hoe jij het wilt. Het unieke handicapsysteem zorgt dat spelers van elk niveau met elkaar kunnen spelen. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent. Vele jongeren en tienduizenden 55-plussers blijven dagelijks in beweging door oefenballen te slaan of een rondje te spelen. Met fysieke beperkingen is golfen ook mogelijk. Er zijn in Nederland coaches die zich hebben gespecialiseerd in het lesgeven aan deze doelgroep. Iedere baan heeft zijn eigen uitdagingen en speelervaring. Daarom is het iedere dag anders. Dat maakt golf uniek: de holes zijn afwisselend, de weersomstandigheden variëren en de bal ligt nooit hetzelfde. 

Beginnen met golf

Beginnen met golf

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met golf!

Beginnen met golf