Beeld: Koen Suyk
Beginnen met golf

Bezoek een Open Golfdag!

Beeld: Koen Suyk
De Open Golfdagen: dé perfecte kennismaking met golf. Gedurende het hele jaar organiseren golfbanen activiteiten om jou als nieuwkomer kennis te laten maken met deze prachtige sport en/of de vereniging.

Hoe kan je op een vrijblijvende en leuke manier met golf in aanraking komen? Op het platform opengolfdag.nl kan jij je eigen kennismaking met golf reserveren in drie eenvoudige stappen:

 1. Zoek een golfbaan bij jou in de buurt op opengolfdag.nl!
 2. Schrijf je in voor een golfactiviteit.
 3. Beleef jouw open golfdag en neem je vrienden en familie mee.

De Open Golfdagen zijn niet alleen geschikt om erachter te komen of golf iets voor jou is, maar ook om de sfeer te proeven op een golfclub en te ontdekken welke verschillende les- en speelmogelijkheden er zijn en welke lidmaatschapsvorm bij jou past. De club waar jij komt kennismaken kan je er alles over vertellen.

Samen golfen

Golf is perfect om samen met familie of vrienden te doen. Je kunt de sport met iedereen spelen, ongeacht leeftijd, spelniveau of geslacht. Je kunt dus ook bekenden en vrienden van alle leeftijden meenemen naar de golfbaan! Ideaal om in een groepje dat geweldige gevoel van die eerste goed geraakte bal te ervaren. De clubs staan klaar om te laten zien hoe leuk de sport is.  

Uitdagend programma

Er worden landelijk het hele jaar door veel diverse activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten - bijvoorbeeld een gratis clinc, introductieles of een speciale jeugdopendag - kan je vinden op opengolfdag.nl. Wat kan je verwachten tijdens een Open Golfdag?

 • Kennismaken met het golfspel zoals chippen, putten en afslaan.
 • Introductie in de golfsport met uitleg hoe je kunt beginnen met golf.
 • Golfactiviteiten met andere nieuwkomers.
 • Rondleiding over de golfbaan.
 • Kennismaking met de golfclub.

Op de website opengolfdag.nl kun je jezelf en vrienden of bekenden aanmelden bij de golfbaan die je wilt bezoeken. De vrienden ontvangen dan een uitnodiging per mail en de golfbanen mailen jou en je vrienden het dagprogramma.

Altijd in de buurt

Er worden verspreid door het land veel Open Golfdagen en activiteiten georganiseerd, dus de kans is groot dat er ook bij jou in de buurt een golfclub is die je met open armen ontvangt. Wil je weten welke golfbanen en -clubs bij jou in de buurt deelnemen aan de Open Golfdagen? Je kunt filteren op jouw postcode of woonplaats. Ga naar opengolfdag.nl!

Dé perfecte kennismaking

Veel mensen die geïnteresseerd zijn in golf weten niet precies wat er allemaal bij komt kijken als ze gaan golfen. Ze denken bijvoorbeeld dat de sport duur is, maar schijn bedriegt. Beginnen met golf hoeft helemaal niet gepaard te gaan met hoge kosten. Er is altijd wel een vorm van lessen of lidmaatschappen die bij jou past zodat je de kosten zelf in de hand houdt. Ook kun je bij veel golfbanen uiteindelijk per ronde betalen.

Voor iedereen en vrijblijvend

De Open Golfdagen zijn er niet alleen voor de onervaren of nieuwe golfers maar ook voor de golfers die al een tijdje geen golfclubs meer in hun handen hebben gehad en de sfeer bij een vereniging of golbaaen willen proeven. Natuurlijk is de open dag op elke golfbaan vrijblijvend, en vaak gratis. Sommige banen vragen een kleine vergoeding, bijvoorbeeld voor een clinic of het spelen van een par-3-baan. 

Waar wacht je op? 

 1. Zoek een golfbaan bij jou in de buurt op opengolfdag.nl!
 2. Schrijf je in voor een golfactiviteit.
 3. Beleef jouw open golfdag en neem je vrienden en familie mee.

De Open Golfdagen zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland). De Open Golfdagen trekken jaarlijks meer dan 8.000 nieuwsgierige mensen. Golf is met ongeveer 380.000 beoefenaars de vierde sport in Nederland.

Lees meer over
Beginnen met golf