Beginnen met golf

Wees welkom in de golfsport!

Wat leuk dat je wilt gaan golfen! Golf is een prachtige sport, een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning, waarbij je creatief moet zijn. Je bent altijd buiten, het is altijd anders en je kunt het altijd samen doen. Je leven lang. Zo begin je met golf.

Voor iedereen toegankelijk

Golf is vrij toegankelijk voor iedereen. Er zijn in Nederland ruim 200 golfbanen en meer dan 270 golfverenigingen. Als je wilt leren golfen, dan ben je welkom op veel banen en clubs. Een kennismakingsles of een clinic is een goede manier om te beginnen met golf. Voordat je het weet sla je je eerste bal raak, en dat geweldige gevoel van die eerste goed geraakt bal ... Onbetaalbaar! 

Wat heb ik nodig om te beginnen met golf?

Echt leren golfen doe je niet in twee dagen. Golf is een knap lastige sport om onder de knie te krijgen. Om de basistechniek te leren - en die eerste goede bal lekker ver te laten vliegen - heb je als beginner vooral les nodig. Het nemen van golfles is niet verplicht, maar aan een goede basistechniek heb je heel veel, zeker als je verdergaat en je baanpermissie (en misschien zelfs je 'handicap') wilt gaan halen. Een goede techniek levert niet alleen resultaat en meer plezier op, het zorgt er ook voor dat je minder snel blessures krijgt.
Golf is simpel gezegd een spel met bal en stok. Maar het is erg verslavend, dus je bent gewaarschuwd!

Golf duur? Echt niet!

Een clinic of kennismakingsles kost vaak niet meer dan twintig euro en is soms zelfs gratis. Het leuke aan een clinic is dat je het in een groep kan doen, bijvoorbeeld met vrienden of familie. Tijdens een clinic maak je kennis met alle onderdelen: afslaan (de bal zo ver mogelijk slaan), slaan met de 'ijzers' van het gras (naar de green, het zeer korte gras gras met de hole waar de bal in moet), pitchen (hoge korte slag naar de green), chippen (lage korte slag naar de green) en putten (op de green). Als je liever in je eentje een kennismakingsles wilt volgen om te kijken of golf iets voor jou is, kan dat natuurlijk ook. 

Begin vandaag: boek nu jouw Golfstart!

Wil je kijken of golf iets voor jou is? Of ben je al overtuigd en wil je een vliegende start in de sport? Boek dan jouw beginnerscursus op Golfstart. Golfstart is een landelijk boekingsplatform waar je een beginnerscursus bij jou in de regio kunt zoeken en boeken. Vraag een familielid, vriend of collega mee en begin samen aan deze fantastische sport!

Heb ik verder nog iets nodig?

Maak je geen zorgen over materiaal of andere spullen, want op veel golfbanen kun je als beginnende golfer spullen (gratis) lenen. Het enige wat je nodig hebt aan eigen materiaal om te beginnen met golf zijn schoenen met een vlakke zool en sportief zittende kleding. Dus waar wacht je op?

Lees meer over
Beginnen met golf