Beginnen met golf

Beginnerscursus

Golfstart is een landelijk boekingsplatform waar je aan de hand van zes golflessen in je eigen regio voor een vaste lage prijs kan beginnen met golf!

Het doel van Golfstart is om jou als beginnende golfer een goede introductie in golf te geven. Met Golfstart nemen we bewust iets meer de tijd om je te leren golfen en het plezier van golflessen te ervaren, want cijfers laten zien dat dit veel beter werkt dan een cursus in één dag of weekend.

Via golf.nl/golfstart krijg je op basis van locatie het Golfstart-aanbod bij jou in de buurt te zien en kan je heel eenvoudig alleen of samen met je vrienden of familie je introductie in golf boeken.

Hoe werkt Golfstart? 

Het nieuwe boekingsplatform Golfstart is te bereiken via golf.nl/golfstart. Na het invoeren van je woonadres zie je direct waar en hoe je kunt beginnen met golf. Golfstart bestaat uit een lespakket met zes golflessen van minimaal 45 minuten voor een vaste prijs van 99 euro. Tussen de golflessen door sturen we je een aantal video's van oefeningen om zelf te kunnen trainen. Zo weet je zeker dat je na Golfstart klaar bent om de golfbaan op te gaan!

Wat kan ik na deze zes lessen?

Tijdens de laatste (baan)les krijg je een NGF-golfbaanpermissie! Met deze baanpermissie kun je na jouw lespakket zelfstandig de oefeningen in de praktijk brengen. Als jij er klaar voor bent en een golfregelexamen hebt behaald, kun je met iemand die al over een handicapregistratie beschikt een eerste qualifying ronde spelen en zodoende ook jouw handicap registreren. 

Zes golflessen voor een vaste prijs van €99,-

Aangesloten clubs

Na het boeken en betalen van je Golfstart-lespakket ontvang je een bevestigingsmail. Iedere golfclub, -baan of -school in Nederland kan het aanbod aanmaken via Golfstart. Op dit moment zijn er tientallen golfclubs en -banen aangesloten bij Golfstart. Optioneel kunnen extra's worden aangeboden. Denk dan aan gratis drivingrangeballen, toegang tot de kleine (par-3-)golfbaan of een leen-golfset.

Waarom Golfstart?

Veel beginnende golfers halen hun golfbaanpermissie of handicap 54 in één dag of weekend en worden daarna niet verder geholpen om beter te worden en met meer plezier de baan in te gaan. Het gevolg is dat veel beginners binnen één of twee jaar afhaken, omdat het zonder een gedegen lespakket toch moeilijker blijkt dan het vooraf leek. Met Golfstart nemen we bewust iets meer tijd je om te leren golfen wat, ondersteund door statistieken uit de golfmarkt, het beste is als je begint met golf. Autorijden leer je ook niet in één dag.

'Samen leren golfen'

Voor enthousiaste beginners is het moeilijk de mogelijkheden voor beginnen met golf in hun omgeving inzichtelijk te krijgen. Er is niet één centraal landelijk punt waar potentiële nieuwe golfers terecht kunnen. Veel mensen worden daarom direct lid van een golfclub zonder dat ze goed geïntroduceerd zijn in de sport. Laat staan dat ze voldoende in contact zijn gekomen met andere beginnende golfers waardoor zij gestimuleerd worden om verder te gaan. Het platform Golfstart gaat beginnende golfers intensiever en inhoudelijk beter begeleiden en daarbij ligt de nadruk op 'samen leren golfen'.

Lees meer over
Beginnen met golf