Beeld: Paul Nout
Beginnen met golf

Bekijk de tips van Paul

Beeld: Paul Nout
In iedere aflevering van Moïses Golfpartee geeft golfpro Paul Nout 3 tips waarmee je zelf aan de slag kunt om jouw golfspel beter te maken. De tips zijn gericht voor golfers die net zijn begonnen. Oefening baart kunst.

De tips van aflevering #01 - Lange Putt

Als je op de green ligt en de eerste putt die je wilt maken is een meter of 8 à 10. Heb je dan het doel dat de bal er gelijk in moet? Laat dat maar los. Paul geeft je 3 tips hoe je het beste om kunt gaan met de lange putt. Oplijnen, dichtbij de hole eindigen en...

De tips van aflevering #02 - Spelen vanuit de bunker

De beste tip die je kunt krijgen voor je bunkerspel is natuurlijk om er niet in terecht te komen, maar helaas, dat heb je niet altijd in de hand. Sterker nog, een aanwezige bunker heeft een aanzuigende werking. 'Niet in de bunker spelen' geeft een zogenaamd 'roze olifant-effect'. Als je er dan toch in ligt, kun je er maar beter goed voor trainen om er in ieder geval uit te komen. Paul geeft voor de beginnende golfer 3 tips voor 'de zandbank'.

De tips van aflevering #03 - Spelen vanuit een lastige ligging

Een 'backhand' slaan komt veelal voor in het tennis en hockey. Zo kun je met jouw rechtshandige club ook vanaf de linkerhand slaan en met jouw linkshandige club ook vanaf de rechterkant. Wellicht in het begin wat onnatuurlijk, maar oefening baart kunst, ook in golf. Pluk er je vruchten van, want als je bal aan het randje van de sloot ligt, kun je met het puntje van jouw club toch nog een bal slaan zonder natte voeten.