Beeld: Koen Suyk
Absolute beginners

Beginnen met golf is een feestje!

Beeld: Koen Suyk
Golf, dat is ècht wel iets voor iedereen! Sporten in de buitenlucht, genieten van de natuur én genieten van de mensen om je heen. Kortom, golf is een feestje! Niet zo vreemd dus dat ook steeds meer BN’ers ontdekken hoe leuk golf is en dat laten zien. Want echt, béter wordt het buiten niet.
Let's get the partee started!

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Booming

Inmiddels zijn minstens 400.000 enthousiastelingen je voorgegaan. Allemaal golfers nu. Je kent er vast wel een paar in je eigen omgeving. Of je hebt andere ‘bekenden’ er lyrisch over horen vertellen, zoals BN’ers Beau van Erven Dorens, Ruud Gullit, Dirk Kuyt en Ronald de Boer. Golf is booming onder voetballers, maar ook steeds meer andere sporters vinden de weg naar de fairways. Churandy Martina en Dafne Schippers, de snelste man en vrouw houden ook van sporten in een iets lager tempo... Judoka Roy Meyer en de eerste hockeybabe van Nederland, Fatima Moreira de Melo hebben de smaak ook te pakken.

In twee jaar tijd maar liefst 50.000 nieuwe spelers!

Succesbeleving

De afgelopen twee jaar stroomden maar liefst 50.000 nieuwe golfers onze sport in, onder wie singer/songwriter Miss Montreal, kickbokser Rico Verhoeven, de actrices Moïse Trustfull en Caroline Spoor, Volkskrant-columniste Ibtihal Jadib en duizendpoot (muzikant, zangeres, actrice en auteur) Aafke Romeijn. Inmiddels hebben ze allemaal hun eigen verhaal over golf, over wat hen fascineert, hoe ze genieten in de natuur en hoe een succesbeleving voelt.

Fatima Moreira de Melo jucht op de golfbaan

Fatima & Roy

Voormalig hockey-international Fatima Moreira de Melo en judoka Roy Meyer pikten het golf op tijdens het eerste Big Green Egg Open internationale golftoernooi voor vrouwen op de Rosendaelsche. Je kunt wel zeggen dat de toegeworpen handschoen ze inmiddels ook past als een jas. De twee maakten zelfs een serie over beginnen met golf. Roy en Fatima zijn hooked! De judoka schreef zelfs een ode aan zijn nieuwe liefde...

'Ik wilde in het begin nog te hard meppen, maar ik weet nu dat ik me moet beheersen'
Beeld: Merlijn Doomernik
Column

Kijken hoe golf werkt

Aafke Romeijn groeide op in een wereld die heel ver van golf afstond. Maar zie: zo veel jaartjes verder en ze stapt een nieuwe belevingswereld in. Aflevering 1: niks zo fijn om je misplaatst te voelen.
Lees meer
Beleving en inspiratie

Rico heeft de smaak te pakken

We zeggen heel eerlijk, als we vorig jaar tien wereldkampioenen met golfambities hadden moeten opnoemen, dan zou de naam van Rico Verhoeven niet in dat rijtje staan. Maar hoe anders is de werkelijkheid.
Lees meer

Rust & uitdaging

'Ik vind mijn rust op de golfbaan', zegt Sanne Hans, misschien wel beter bekend als Miss Montreal, een van de beste zangeressen van ons land. Ze houdt ook van kitesurfen, maar golfen is sinds enkele jaren een minsten zo leuke 'hobby' geworden. Voor Ibtihal Jadib, advocate, columniste voor de Volkskrant en moeder van twee jonge kinderen, was golf in het begin best wel een uitdaging. Maar dankzij haar echtgenote leerde ze de sport ook waarderen, als ze tenminste de lat niet altijd erg hoog lat en geniet van wat je krijgt voorgeschoteld. 

Beeld: Koen Suyk
Beleving en inspiratie

'Op de golfbaan vind ik rust'

Een paar jaar geleden troffen we Sanne Hans (alias Miss Montreal) op de golfbaan. Golf was toen voor haar een nieuwe passie (en dat is het nog steeds). ‘Ik was een stresskip en sliep veel wanneer ik niet werkte. Maar nu vind ik ook in golf mijn rust.’
Lees meer
Beginnen met golf

Beter dan yoga én boswandeling

Columniste en nieuwkomer Ibtihal Jadib begint de golfsport steeds beter te doorgronden en er plezier aan te beleven...
Lees meer

Churandy & Moïse

Churandy Martina bracht in de afgelopen jaren vele uren door op sportcentrum Papendal, met uitzicht op de Edese golfclub Papendal. Niet vreemd natuurlijk dat hij daar eens ging buurten en in Thomas IJland een teaching professional trof, die hem graag verder hielp met Churandy's eerste stappen in golf. De rest is bij geschiedenis, want de snelste loper van het Nederlandse Koninkrijk haalt nu ook veel voldoening uit een totaal andere sportdiscipline.

Moïse Trustfull, dochter van tv-persoonlijkheid Quinty en ex-voetballer Orlando, zag als kind hoeveel plezier vooral haar vader na zijn voetbalcarrière beleefde aan golf. Dus het kon eigenlijk niet uitblijven dat Moïse het zelf ook maar eens ging proberen. Vader-dochter momentjes op de golfbaan, die zijn goud waard.

Beeld: Koen Suyk
Zelf Golfen

Churandy Martina: een heel blije golfer

“Ik ben blij!” Die drie woorden in combinatie met zijn fonkelende lach maakten van Churandy Martina een bekende én geliefde Nederlander. De sprinter, met Europese titels, wordt ook heel blij van golf.
Lees meer
Beeld: Moïse Trustfull en Paul Nout
Beginnen met golf

Kom je ook op Moïses Golf Partee?

Welkom op 'Moïses Golf Partee'! Een InstagramTV-serie waarin Moïse Trustfull gasten ontvangt voor een les van golfleraar Paul Nout én voor grappige interviews. We leren de gast op een andere manier kennen en krijgen zelf ook meteen nieuwe skills voor een vliegende golfstart.
Lees meer

GOLFSTART - In 6 lessen de golfbaan op of in 10 lessen handicap 54 halen

Leren golfen begint hier!

Klik hier