Beeld: Koen Suyk
Beginnen met golf

Hoe haal ik golfbaanpermissie?

Beeld: Koen Suyk
Nadat je een clinic of kennismakingsles hebt gehad wil je natuurlijk verder, maar welke stappen zijn er als je de golfbaan op wilt en je golfbaanpermissie wilt halen?
Er is heel veel informatie te vinden op internet als het gaat om golf en wat je moet doen als je begint met golf. Op deze pagina leggen wij in het kort uit wat je moet doen om golfbaanpermissie te halen. Dit heb je nodig om de golfbaan op te gaan en holes te spelen!

Hoe haal ik mijn Golfbaanpermissie?

Golf leer je vooral door het veel te doen en daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de baan in te gaan. Op sommige kortere golfbanen mag je al meteen spelen, maar voor langere banen heb je vaak golfbaanpermissie nodig. Vraag daarom altijd op de golfbaan waar je wilt spelen wat je nodig hebt. 

Golfbaanpermissie krijg je in het algemeen al na een aantal lessen en nadat je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. De golfleraar of golflerares bepaalt of je klaar bent bent om golfbaanpermissie te krijgen. De pro vraagt dan een baanpermissiepasje voor je aan. Die golfbaanpermissie is in elk geval geldig op de golfbaan waar je op dat moment speelt en soms ook op andere banen. 

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het halen van golfbaanpermissie met je golfleraar eruit ziet:

Volgende stap: je handicap  halen!

Na je golfbaanpermissie is de volgende stap het behalen van je eerste handicap, namelijk 'Handicap 54'. Klik hier als je wilt weten hoe je je eerste handicap haalt!

Lees meer over
Beginnen met golf