Beeld: Koen Suyk
Beginnen met golf

Hoe haal ik golfbaanpermissie?

Beeld: Koen Suyk
Nadat je een clinic of kennismakingsles hebt gehad wil je natuurlijk verder, maar welke stappen zijn er als je de golfbaan op wilt en je golfbaanpermissie wilt halen?

Er is veel informatie over golf te vinden op internet en over wat je moet doen als je begint met golf. Op deze pagina leggen wij in het kort uit wat je moet doen om golfbaanpermissie te halen. Dit heb je nodig om de golfbaan op te gaan en holes te spelen!

Hoe haal ik mijn Golfbaanpermissie?

Golf leer je vooral door het veel te doen en daarom is het belangrijk zo snel mogelijk de baan in te gaan. Op sommige kortere golfbanen mag je al meteen spelen, maar voor langere banen heb je vaak golfbaanpermissie nodig. Vraag daarom altijd op de golfbaan waar je wilt spelen, wat je nodig hebt. 

Golfbaanpermissie krijg je in het algemeen al na een aantal lessen en als je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. De golfleraar of golflerares bepaalt of je klaar bent bent om golfbaanpermissie te krijgen. De pro vraagt dan een baanpermissiepasje voor je aan. Die golfbaanpermissie is in elk geval geldig op de golfbaan waar je op dat moment speelt en soms ook op andere banen. 

Haal Golfbaanpermissie voor 99 euro

De ideale manier om je golfbaanpermissie te halen is met Golfstart, een pakket van 6 lessen voor 99 euro waarbij je in de laatste golfles je baanpermissie ontvangt! Boek nu een Golfstart bij jou in de buurt op golf.nl/golfstart.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het halen van golfbaanpermissie met je golfleraar eruit ziet.


Lees meer over
Beginnen met golf