Drentsche hole 8 wit 770 480

Natuur

Drentsche G&CC
Golf speel je in de natuur. Op deze pagina vind je wetenswaardigheden over natuur en golfbanen.

Natuur maakt golf aantrekkelijk

Golf speel je in de natuur. Elke baan, waar ook ter wereld, bezit duizenden unieke natuurlijke kenmerken. Voor veel golfers maakt dit golf aantrekkelijk en plezierig.

Als golfer ga je de strijd aan met de elementen en de natuur. Vaak zijn de mooiste (en beste) banen die golfbanen waar de architect de holes heeft aangelegd in de natuurlijke omgeving, dus wat er al lag aan heuvels, water en bomen.

Voor een golfbaan van 18 holes is aardig wat grond nodig (ongeveer 60 hectare) en daarom is het belangrijk om verantwoordelijk en verstandig met die grond en natuur om te gaan.

Met het programma Committed to Green ondersteunt de Nederlandse Golf Federatie golfbaanbeheerders bij het beschermen en versterken van landschappelijke kwaliteit en natuurwaarden. 

Voor veel spelers is buiten zijn in de natuur een belangrijk reden om te gaan golfen en met Committed to Green kunnen clubs de natuur beter inzetten om golfers te binden aan hun baan.

Nederland is een van de koplopers op het gebied van duurzaam golf. In Nederland zijn ruim 50 banen duurzaam beheerd en zij hebben daarmee het internationaal onafhankelijke certificaat van GEO (Golf Environment Organization) ontvangen. Nog eens enkele tientallen banen zijn bezig met het behalen van dit certificaat.

Op golfenvironment.org is te zien om welke banen het in Nederland het gaat. Naast Committed to Green ondersteunt de NGF ook andere natuuractiviteiten van clubs en banen.

Banen en clubs op social media 

 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben we een IJsvogel redelijk goed in beeld kunnen krijgen!

Geplaatst door Golfbaan Spaarnwoude op woensdag 2 maart 2016

De ijsvogelwand, het lustrumkado van het bestuur en de exploitant, is klaar. Te zien in het watertje rechts van de tees...

Geplaatst door Golfbaan Midden-Brabant, Esbeek op donderdag 25 februari 2016
  • Paginadatum 2 maart 2015
  • Auteur Redactie GOLF.NL