Woods weer helemaal op het oorlogspad

Met een 65 speelde Tiger Woods zich naar de top van het klassement in de Arnold Palmer Invitational.

De voormalige nummer een van de wereld won het toernooi van de grote held van weleer al zes keer en mogelijk legde Tiger Woods vrijdag de basis voor een zevende zege op de par-72 baan van Bay Hill.

Woods maakte zeven birdies, vier voor de turn, drie op de weg terug en met zijn 65 kwam hij op een totaal van 134, tien onder par.

Nu Tiger Woods halverwege het met zes miljoen dollar gedoteerde toernooi aan de leiding gaat, dan is dat in de VS de eerste keer sinds het Tour Championship van 2009. Hij ging op de US Tour 41 keer eerder na 36 holes aan de leiding en 33 keer won Woods het toernooi.

Met een birdie op de par-5 zestiende kwam Tiger Woods vrijdagmiddag op gelijke hoogte met de al gefinishte Jason Dufner (66-69=135) en Graeme McDowell (72-63=135) en hij nam alleen de leiding door op de par-3 zeventiende een ijzer-6 op vier meter te slaan en de putt te holen.

Op de par-4 achttiende leek een putt van zes meter ook loepzuiver te zijn, maar de bal raakte een spikemark en gleed net rechts van de cup.

'Je merkt dat mijn putten beter wordt' zei Woods na afloop. 'Mijn missers worden beter. Al met al gaat het een interessant weekeinde worden, al was het maar omdat niet alle greens hetzelfde zijn. De ene green is hard, de andere zacht.'

Sport 1 Golf zendt de derde ronde zaterdag vanaf 18.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na tweede ronde en Live Scoring via site US Tour

Check je handicap