Twee koplopers in Arnold Palmer Invitational

Charlie Wi en Jason Dufner voeren het veld aan met een score van zes onder par, maar onder andere Tiger Woods is niet ver weg.

De omstandigheden op de Bay Hill Club & Lodge in Orlando, Florida, waren nagenoeg perfect op de eerste dag van het toernooi van gastheer Arnold Palmer. Dat ondanks het goede weer niet veel meer lage scores binnenkwamen had de baan aan zijn eigen verdediging te danken met zijn lastige rough en moeilijk gestoken vlaggen.

Charlie Wi en Jason Dufner wisten beiden de moeilijkheden het beste te ontwijken. Zowel de Koreaan als de Amerikaan hoefden maar een slag in te leveren op weg naar hun 66 (-6) waarmee ze een voorsprong van twee slagen namen op Nick Watney en drie op een groep van zeven spelers op -3.

In die groep bevind zich onder andere Tiger Woods die terugkeerde op de baan na zijn WD van enkele weken geleden vanwege een geirriteerde achillespees.

Woods, die vaak won op Bay Hill, kwam sterk uit de startblokken en stond al snel op -3, maar daarna stokte de productie waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan een 69.

'Het was zo'n dag dat er niet veel gebeurde. Mijn drives waren oké, de ijzers redelijk en ik maakte een paar putts, maar heel bijzonder was het allemaal niet', vatte Woods zijn ronde kort samen.

Leaderboard

Check je handicap