Lars van Meijel stevig in het zadel

Lars van Meijel en titelverdedigster Lauren Taylor handhaven op dag twee hun koppositie in het Pon Dutch Junior Open op Toxandria.

Onder vergelijkbare omstandigheden als gisteren – veel wind en af en toe een stortbui - werd op de bosbaan van Toxandria de tweede editie van het Pon Dutch Junior Open afgewerkt. Bij de jongens handhaafde de leider van het eerste uur, Lars van Meijel, zonder veel inspanning zijn koppositie. Lauren Taylor voert bij de meiden ook op dag twee het klassement aan.

Net als op de openingsdag bleef Lars van Meijel twee slagen onder par (70). De speler van Prise d’Eau zette met deze prestatie de nummers twee in het klassement, de Engelsen Joe Dean en Nathan Kimsey, op een achterstand van liefst vier slagen.

Robbie van West en de plaatselijke favoriet Rowin Caron staan gedeeld vijfde, zes strokes meer dan de leider van het eerste uur, Lars van Meijel. De laatste kwam vandaag tot vier birdies en twee bogeys en speelde een solide partij.

Voor Michael Kraay, die het toernooi in 2007 won, is er nog niks verloren. Met een totaal van 149 slagen staat hij weliswaar negen slagen achter de koploper, maar met zomerse omstandigheden in het vooruitzicht zijn de kaarten bij de mannen nog lang niet geschud.

Dat geldt in zekere zin ook voor de meiden, die in titelverdedigster Lauren Taylor na twee dagen een solide koploper heeft. De Engelse kon echter haar prestatie van een dag eerder, lever par – niet evenaren. Zware regenbuien en een harde wind waren daar ongetwijfeld debet aan. Taylor finishte uiteindelijk met +2, gezien de omstandigheden een prima prestatie.

De enige die een beter score neerzette was de Letse Mara Puisite (71). Zij bezet na twee dagen de tweede plek, maar de achterstand op Tayor bedraagt vijf slagen.

De Chinese Meiqi Gao leek aanvankelijk voor een grote verrassing te zorgen. Op de eerste negen noteerde zij liefst drie birdies en vormde een grote bedreiging voor de Britse Lauren Taylor. Maar na de turn ging het spreekwoordelijke lampje bij de Chinese volledig uit, getuige de zes bogyes. Meiqi Gao staat gedeeld vijfde, zes slagen achter op Taylor.

De Nederlandse meiden staan voor een zware taak. De beste geplaatsten zijn Guilia van den Berg en Britt Steegs met liefst dertien slagen achterstand op Taylor.

Het Pon Dutch Junior Open telt nog twee dagen, de finale is zaterdag.

Leaderboard jongens

Leaderboard meisjes

Check je handicap