Evenaring baanrecord bezorgt Love III leiding

Door als tiende speler in de geschiedenis PGA National in 64 slagen af te werken gaat Ryder Cup captain Davis Love III aan de kop.

Love III profiteerde volop van de betere scoringsomstandigheden waar de spelers uit de ochtendgroep mee te maken hadden. Vrijwel alle spelers uit de top van het klassement mochten vroeg de baan in, toen de wind op het lastige PGA National nog vrijwel geen rol van betekenis speelde.

Toch zou het te eenvoudig zijn de score van de Amerikaanse Ryder Cup captain door volledig aan toe te schrijven, daarvoor speelde de routinier te goed, holede hij teveel putts én boekte hij flinke winst met de ace (zijn vijfde op de US Tour) die hij met een ijzer-5 maakte op de par-3 vijfde.

Dankzij een ronde in 64 slagen (-6) heeft Love III twee slagen voorsprong op een groep van acht spelers die tot een 66 (-4) kwamen waaronder de nummer 2 van de wereld Rory McIlroy die in Florida de koppositie op de wereldranglijst over zou kunnen nemen.

'Ik maak een stuk meer korte putts en ik heb daardoor een stuk meer vertrouwen. De langere putts waren altijd wel goed, maar die korte putts die je eigenlijk gewoon 'moet' maken, daar heb ik me duidelijk in verbeterd', reageerde McIlroy na afloop van zijn ronde.

En dan was er natuurlijk ook nog aandacht voor Tiger Woods waar de tv bijna elke slag live van in beeld bracht en waar - in contrast met de jonge Noord-Ier - het juist vooral op de greens niet loopt. De voormalige nummer 1 van de wereld kwam niet verder dan een score van één boven par (71) en dankte die score opnieuw vooral aan matig putten, al legde hij met enkele minder zuivere ijzers ook wel erg veel druk op zijn eerste putt. In totaal moest Woods 33 keer met de putter in de weer en dat droeg aan grote mate bij aan zijn slechts 68ste plaats na de eerste ronde.

Sport1 Golf zendt de tweede ronde vanaf 21.00 uur live uit

leaderboard

 

Check je handicap