Donald slaat hard terug

Met een birdie op de eerste extra hole won Luke Donald het Transition Championship en werd (weer) de nummer een van de wereld.

De regeerperiode van Rory McIlroy heeft vooralsnog twee weken geduurd. Op 4 maart verdreef hij Luke Donald van de eerste plaats van de wereldranglijst door de Honda Classic te winnen.

Maar de Engelsman liet in het Transistions Championship bij Tampa Bay zien dat hij niet voor niets maandenlang de nummer een was.

Donald speelde de laatste ronde op de par-71 Copperhead Course van het Innisbrook Resort in 66 slagen om net als Jim Furyk, Robert Garrigus en Sang-moon Bae op een totaal van 271 (-13) uit te komen.

Bijna hadden vijf spelers de verlenging moeten spelen, maar Ernie Els bogeyde de laatste twee holes om op -12 te eindigen.

Op de eerste extra hole, de lastige par-4 achttiende - de moeilijkste hole van de baan - had Luke Donald zeker niet de beste drive, maar vanuit de rechterrough sloeg hij de bal tot op anderhalve meter van de hole. De andere drie misten hun putt voor birdie, maar die van Donald tuimelde keurig in de cup.

Volledige eindstand via site US Tour

Check je handicap